Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο σφυρί βγάζουν οι πιστώτριες τράπεζες την Yalco της οικογένειας Κωνσταντίνου

Στο σφυρί βγάζουν οι πιστώτριες τράπεζες την Yalco της οικογένειας Κωνσταντίνου
Λόγω μη συμμόρφωσης με τους συμβατικούς όρους δανειακών συμβάσεων οι πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων
Στο σφυρί ετοιμάζονται να βγάλουν οι τράπεζες την Yalco, η οποία φέτος συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, η οικογένεια Κωνσταντίνου της Yalco εμφανιζόταν συγκρατημένα αισιόδοξη ότι η εταιρεία θα έλθει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, μέσω της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τον Φεβρουάριο του 2019 λόγω μη συμμόρφωσης με τους συμβατικούς όρους δανειακών συμβάσεων οι πιστώτριες τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.
Στις 4/2/19 η Eurobank κατήγγειλε ομολογιακό 18 εκατ. ευρώ πλέον δεδουλευμένων τόκων και ενεργοποίησε όρους σχετικά με την αναγκαστική εκποίηση ακινήτων της εταιρείας και ενεχυριασμένων μετοχών.
Επίσης η Eurobank κατήγγειλε ομολογιακών 10,9 εκατ. ευρώ και ενός ακόμα 10,2 εκατ. ευρώ.
Έγινε επίσης καταγγελία πιστωτικών γραμμών ύψου2 1,2 εκατ. ευρώ.
Σε επίπεδο ομίλου, η Yalco εμφανίζει, βάσει των μεγεθών του α΄ εξαμήνου του 2019, αρνητική καθαρή θέση 34,5 εκατ. ευρώ, ζημίες προ φόρων 2,7 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών της τάξης των 5 εκατ. ευρώ.
H εταιρεία ιδρύθηκε το 1920 στη Δράμα και έχει ταυτιστεί με την εμπορία προϊόντων γνωστών επωνυμιών, όπως Ιωνία και Fest.
Το 2008 ολοκλήρωσε μια μεγάλη ςεπένδυση 6 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή σύγχρονου κέντρου logistics 10.000 τ.μ. και αποθηκευτικής ικανότητας 20.000 παλετών στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Όπως αναφερόταν στη λογιστική κατάσταση πρώτου εξαμήνου 2019, η διοίκηση της Εταιρείας συνεχίζει την προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητάς της και τη βελτιστοποίηση της χρήσης των διαθέσιμων πόρων της, ωστόσο, αξιολογώντας τα γεγονότα, δεν μπορεί να δεσμευτεί για την εξεύρεση λύσης που να διασφαλίζει την συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας γεγονός που καθιστά πιθανή την παύση λειτουργίας της στο άμεσο μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση, όπως υποστήριζε «η διοίκηση προτίθεται να εξαντλήσει από την μεριά της κάθε περιθώριο εύρεσης λύσης αναμένοντας και τις εξελίξεις που θα προκύψουν μετά και από την μεταβίβαση των απαιτήσεων που απορρέουν από τις συμβάσεις των κοινοπρακτικών δανείων και των ανοικτών πιστωτικών γραμμών- αλληλόχρεων λογαριασμών της Τράπεζας Eurobank Ergasias στην εταιρεία ειδικού σκοπού CAIRO No. 3 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY» .

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης