Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στη Λευκορωσία: 125 συλλήψεις διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Μινσκ

Ένταση στη Λευκορωσία: 125 συλλήψεις διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Μινσκ
Νωρίτερα συνέλαβε τουλάχιστον 12 διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε ένα κεντρικό σημείο του Μίνσκ
Σε συλλήψεις 125 διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Μινσκ προχώρησε η αστυνομία στη Λευκορωσία την Κυριακή (30/8/2020), όπως   μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι η αστυνομία στη Λευκορωσία συνέλαβε τουλάχιστον 12 διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε ένα κεντρικό σημείο του Μίνσκ, σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο Reuters.
Εκατοντάδες ανθρώπων είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε μία κεντρική πλατεία, η οποία, είχε νωρίτερα αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εμποδιστούν οι διαδηλωτές να βρεθούν κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.
Εν τω μεταξύ Συνάντηση στη Μόσχα συμφώνησαν να έχουν τις επόμενες εβδομάδες ο Ρώσος πρόεδρος Putin και ο Λευκορώσος ομόλογός του με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στο Μινσκ κατά της εκλογής Lukashenko.
Οι δύο ηγέτες δεν έχουν συναντηθεί κατ ιδίαν από τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών όπου ο Lukashenko κατηγορείται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για νοθεία και αδιαφάνεια στο εκλογικό αποτέλεσμα με τη χώρα να βρίσκεται σε αναβρασμό από τις διαδηλώσεις.
Putin και Lukashenko έχουν ωστόσο συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Λευκορώσο πρόεδρο να βασίζεται στη ρωσική παρέμβαση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης