Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα - Με 263 νεκρούς, 3 σε λίγες ώρες, στα 10.134 τα κρούσματα - Την Τρίτη 1/9 οι ανακοινώσεις για τα σχολεία

Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα - Με 263 νεκρούς, 3 σε λίγες ώρες, στα 10.134 τα κρούσματα - Την Τρίτη 1/9 οι ανακοινώσεις για τα σχολεία
Tη Δευτέρα 31/8 η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία
(upd3)Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η οποία πάντως έχει λάβει άκρως ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται τόσο ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων, όσο και οι διασωληνωμένοι.  Την Κυριακή 30/8/2020 τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα νοσοκομεία Σωτηρία και Παπαγεωργίου και στο ΓΝ Καρδίτσας ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 262 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 10.000.
Την ίδια ώρα, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων στη χώρα, με τις ανακοινώσεις για την ημερομηνία που αυτό θα γίνει να αναμλένονται την Τρίτη 1/9, αφού προηγηθεί τη Δευτέρα 31/8 η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών.
Πάντως, ο  Αύγουστος, με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό τουρισμό που με τη σειρά τους έφεραν μια μεγάλη αύξηση στις μετακινήσεις, ήταν ο μήνας που η επιδημία «εκτοξεύτηκε» στην Ελλάδα, καθώς από τον μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων που καταγραφόταν τον Ιούλιο, φτάσαμε να μετράμε 230 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως αν οι πολίτες δεν δείξουν προσοχή και δεν τηρήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσουμε τα 500 κρούσματα την ημέρα και ενώ υπάρχουν μοντέλα που κάνουν λόγο ακόμα και για 2.000 μολύνσεις ημερησίως τους επόμενους μήνες.
Υπό αυτά τα δεδομένα, όλοι – ειδικοί και κυβέρνηση – περιμένουν να δουν πως θα κυλήσουν τα επόμενα 24ωρα και πως θα κλείσει ο Αύγουστος, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική εικόνα και να διαπιστωθεί εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί την περίοδο του 15Αύγουστου, απέδωσαν ή όχι.
Εφόσον, τα νέα δεν είναι θετικά και εάν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, τότε είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να υιοθετήσει περαιτέρω μέτρα.
Ανάμεσα σε αυτά που προτείνονται είναι το κλείσιμο των καταστημάτων, των μπαρ και των εστιατορίων, τα μεσάνυχτα σε ολόκληρη τη χώρα καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Πάντως, τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στην εστίαση λόγω του κορωνοϊού μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες προαναγγέλλει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι είναι προσωρινό μέτρο.

Κεραμέως: Άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια – Την Τρίτη 1/9 οι ανακοινώσεις – Σύψας και Γαργαλιάνος προτείνουν 7/9

Την Τρίτη 1/9 αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των σχολείων, ενώ θα προηγηθεί μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 31/8, η  τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών.
Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ενώ αυτό που ακόμη συζητείται είναι εάν θα ανοίξουν στις 7/9 όπως είχε αρχικά καθοριστεί, ή αν θα παραταθεί κατά μία εβδομάδα, για τις 14/9.
Ο τρόπος επιστροφής των μαθητών στα σχολεία βρίσκεται στο επίκεντρο μαραθώνιων συζητήσεων στο υπουργείο Παιδείας, Υγείας, στη Βουλή αλλά και σε χιλιάδες σπίτια, όπου μετρούν αντίστροφα τις ημέρες για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
 «Όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας την Κυριακή 30/8 στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε η υπουργός, «αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει», ενώ την Τρίτη 1/9 θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, είπε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.
Στο μεταξύ, μιλώντας την Κυριακή 30/8 στον ΣΚΑΪ δυο μέλη της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.
Συγκριμένα, ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Ν. Σύψας,  σημείωσε ότι η δική του άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7/9.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Π. Γαργαλιάνος, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον νέο κορωνοϊό, μιλώντας για άνοιγμα των σχολείων στις 7/9, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τους κ.κ. Σύψα και Γαργαλιάνο, δεν έχει και μεγάλη σημασία αν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, αφού μπορεί το χειμώνα να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.
«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», ανέφερε ο κ. Γαργαλιάνος, ενώ ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι «ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά».
Πάντως, στα σχολεία, η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.
Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού.
Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική.
Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.
Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ' Δημοτικού.
Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.
Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Ζακύνθου

Σειρά νέων περιοριστικών μέτρων έχουν τεθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Ζακύνθου.
Ειδικότερα, από το Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 6 το πρωί,  ισχύουν τα εξής:
-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24:00 έως τις 07:00 της επομένης.
-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Παράλληλα,  στο ίδιο καθεστώς με την Αττική τίθεται πλέον και η Ημαθία, καθώς απαγορεύεται πλέον η λειτουργία των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 24:00 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί της επομένης, ενώ τίθεται και ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Τέλος, παρατείνονται για 14 μέρες τα ειδικά μέτρα σε Πάρο, Αντίπαρο, Μύκονο, Χαλκιδική και Χανιά.

Ταξίδια

Από τα μεσάνυχτα της 31ης Αυγούστου διακόπτονται οι πτήσεις από τη Βαρκελώνη και την ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας, μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.
Έως τις 15 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό.
Μάλιστα, έως τις 19 Σεπτεμβρίου θα εξακολουθήσουν να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε ταξιδιώτες πτήσεων από Σουηδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ρουμανία, ΗΑΕ, Μάλτα, Αλβανία, Β. Μακεδονία και Ισπανία.
Αντίθετα, αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό τεστ των ταξιδιωτών από Ολλανδία λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.
Σχετικά με τα χερσαία σύνορα της χώρας, έως τις 11 Σεπτεμβρίου παρατείνονται οι περιορισμοί εισόδου σε υπηκόους συγκεκριμένων ξένων χωρών, καθώς και οι περιορισμοί συνδέσεων (οδικών, ακτοπλοϊκών και αεροπορικών) με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Παρατείνεται επίσης η ισχύς των προϋποθέσεων εισόδου από τα χερσαία σύνορα.

Παράταση μέτρων μέχρι 11/9

Παράλληλα, δόθηκε παρατάση στα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό για ακόμη 14 μέρες, έως τις 11 Σεπτεμβρίου.
Τα μέτρα που παρατείνονται αφορούν στα εξής:
-Μέγιστος αριθμός πελατών και αποστάσεις σε καταστήματα
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, εκτός από την εστίαση και τα γυμναστήρια
-Μέτρα προστασίας σε παραλίες
-Μέτρα προστασίας σε εκκλησίες και τόπους λατρείας, απαγόρευση λιτανειών
-Αναστολή πανηγυριών και άλλων δημόσιων εκδηλώσεων με όρθιους
-Αναστολή επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κέντρα ευάλωτων ομάδων
-Εργαστηριακός έλεγχος σε εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας
-Απαγόρευση/αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων ΚΑΠΗ, ντισκοτέκ χωρίς φαγητό, τυχερών παιχνιδιών
-Έλεγχοι σε πλοία από εξωτερικό και γιότινγκ
-Περιοριστικά μέτρα σε ΚΥΤ

Γυμνάστρια θετική στον ιό ταξίδεψε στην Αθήνα σπάζοντας την καραντίνα

Μια γυμνάστρια θετική στον κορωνοϊό, η οποία έσπασε την καραντίνα και ταξίδεψε για να πάει στη δουλειά της στην Αθήνα, εντόπισαν οι αρχές.
Μετά τα περιστατικά με τον δικηγόρο που σπάζοντας την καραντίνα ταξίδεψε στη Μύκονο, αλλά και την 24χρονη θετική στον ιό που ταξίδεψε με πλοίο στη Σαντορίνη, οι αρχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με ακόμη ένα, το τρίτο στη σειρά, περιστατικό που αφορούσε γυμνάστρια.
Η γυμνάστρια, αν και  θετική στον ιό και έχοντας μπει σε καραντίνα, από την Τήνο ταξίδεψε στην Αθήνα για να δουλεύψει σε γυμναστήριο.
Οι αρχές την εντόπισαν και της επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού σε ξενοδοχείο της Μυκόνου

Αυστηρούς ελέγχους στη Μύκονο διενεργούν μεικτά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, του ΕΟΔΥ και της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες.
Στο πλαίσιο αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, σε γνωστό ξενοδοχείου του νησιού, μετά από καταγγελίες για την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού που όμως τα έκρυβαν, έγιναν 200 τεστ και βρέθηκαν έξι περιστατικά  θετικά στον ιό.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα 3 κρούσματα εντοπίστηκαν στο προσωπικό του ξενοδοχείου και τα υπόλοιπα 3 σε ενοίκους.

Από Δευτέρα 31/8 μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές

Μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τη λοίμωξη από τον ιό SARS-Cov-2, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, ξεκινούν τη Δευτέρα 31/8, τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, θα επισκεφτούν διαδοχικά, τις παραπάνω δομές και θα προβούν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος και εξέταση αυτού με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα της κλινικής εξέτασης από το ιατρικό προσωπικό, και εκτίμηση των περιστατικών εκείνων, που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής.
Να σημειωθεί ότι με εντολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το επιχειρησιακό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής, έχει συντάξει επιχειρησιακό σχέδιο για την ταχεία προσέγγιση και ορθή εκτίμηση όλων των κοινωνικών ευπαθών ομάδων της Περιφέρειας Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, αξιολογήθηκαν παράμετροι όπως η γεωγραφική διασπορά, η διαχρονική τάση και εξέλιξη ανά περιοχή, περιστατικά θανάτων, η ζήτηση στο call center 1110 της Περιφέρειας και του ΙΣΑ - όπου ο αριθμός εισερχόμενων κλήσεων ξεπέρασε τις 95.000 -,η εμπειρία Ιατρικών συμβούλων που απασχολούνται στις συγκεκριμένες δομές, όπως επίσης και η ανταπόκριση από την εξέταση και επίσκεψη των κλιμακίων σε περίπου 50 κοινωνικές δομές, έως σήμερα.
Με αφορμή την έναρξη των δειγματοληπτικών ελέγχων σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής,  Γ. Πατούλης,  επισήμανε ότι «προτεραιότητά μας αυτή την κρίσιμη, υγειονομικά, περίοδο είναι η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που φιλοξενούνται σε Γηροκομεία, Μονάδες χρόνιων παθήσεων και σε άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.
Είναι καθήκον και υποχρέωση μας να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας τους και να διασφαλίσουμε την ασφαλή διαβίωση τους με στοχευμένες προληπτικές δράσεις, βάση του στρατηγικού σχεδίου που έχουμε καταρτίσει ως Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και τον ΕΟΔΥ».
Ο κ. Πατούλης μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η επαγρύπνηση μας για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού θα συνεχίσει να εντείνεται όσο η επιδημία συνεχίζει να αυξάνει τα κρούσματα στη χώρα μας και στην Αττική».

Αλλά νέα 157 κρούσματα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Ελλάδα, για την Κυριακή (30/8)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 157 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 41 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10134, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.
Image
2078 (20.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4448 (43.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
35 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (28.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Image
To 51.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
149 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Image
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 262 θανάτους συνολικά στη χώρα. 93 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Image
Image
Αναλυτικά τα 157 κρούσματα:

– 41 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
– 50  κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 5 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
– 16 στην  Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με επαφή με κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον
• 1 στην Π.Ε. Εύβοιας
• 2 στην Π.Ε. Ζακύνθου
• 11 στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή και 1 με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 3 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 στην Π.Ε Καβάλας
• 1 στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 1 στην Π.Ε Καστοριάς
• 1 στην Π.Ε. Κιλκίς
• 2 στην Π.Ε. Κοζάνης
• 2 στην Π.Ε. Κυκλάδων
• 1 στην Π.Ε. Λάρισας
• 1 στην Π.Ε Λασιθίου
• 7 στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 5 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον
• 1 στην  Π.Ε. Ξάνθης
• 1 στην Π.Ε. Πέλλας
• 6 στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 4 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον
• 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 1 στην Π.Ε. Τρικάλων
• 2 στην Π.Ε. Χανίων
• 1 στην Π.Ε. Χίου
Image


Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια:
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολοτων δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 940882 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 10586 (1.12%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης