Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια – Την Τρίτη 1/9 οι ανακοινώσεις – Σύψας και Γαργαλιάνος προτείνουν 7/9

Κεραμέως: Άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια – Την Τρίτη 1/9 οι ανακοινώσεις – Σύψας και Γαργαλιάνος προτείνουν 7/9
Tη Δευτέρα 31/8 η  τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών για την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία
Την Τρίτη 1/9 αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των σχολείων, ενώ θα προηγηθεί μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 31/8, η  τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών.
Μάλιστα, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ενώ αυτό που ακόμη συζητείται είναι εάν θα ανοίξουν στις 7/9 όπως είχε αρχικά καθοριστεί, ή αν θα παραταθεί κατά μία εβδομάδα, για τις 14/9.
Ο τρόπος επιστροφής των μαθητών στα σχολεία βρίσκεται στο επίκεντρο μαραθώνιων συζητήσεων στο υπουργείο Παιδείας, Υγείας, στη Βουλή αλλά και σε χιλιάδες σπίτια, όπου μετρούν αντίστροφα τις ημέρες για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.
 «Όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας την Κυριακή 30/8 στον ΣΚΑΪ.
Όπως ανέφερε η υπουργός, «αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και είμαστε καθ΄ όλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει», ενώ την Τρίτη 1/9 θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια την ίδια ημερομηνία, είπε ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι για ταυτόχρονο άνοιγμα σε όλες τις βαθμίδες.
Ακόμη, η υπουργός  εξήγγειλε πρωτοβουλίες, μετά και την εισαγωγή στα πανεπιστήμια τα αποτελέσματα υποψηφίων με πολύ χαμηλές βαθμολογίες στις πανελλήνιες.
Στο μεταξύ, μιλώντας την Κυριακή 30/8 στον ΣΚΑΪ δυο μέλη της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων, τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.
Συγκριμένα, ο καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Ν. Σύψας,  σημείωσε ότι η δική του άποψη και η εισήγησή του στην επιτροπή με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 7/9.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Π. Γαργαλιάνος, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον νέο κορωνοϊό, μιλώντας για άνοιγμα των σχολείων στις 7/9, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με τους κ.κ. Σύψα και Γαργαλιάνο, δεν έχει και μεγάλη σημασία αν τελικά θα επιλεγεί η μία ή η άλλη ημερομηνία, αφού μπορεί το χειμώνα να χρειαστεί να κλείσουν ξανά.
«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», ανέφερε ο κ. Γαργαλιάνος, ενώ ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι «ενδεχομένως Ιανουάριο, Φεβρουάριο θα πρέπει να αξιολογηθούν τα σχολεία κατά πόσο μπορεί να είναι ανοιχτά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης