Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα σύγκρουση Trump - Pelosi: Το 1,3 τρισ. δολάρια για την ενίσχυση της οικονομίας λόγω covid 19 είναι λίγο

Νέα σύγκρουση Trump - Pelosi: Το 1,3 τρισ. δολάρια για την ενίσχυση της οικονομίας λόγω covid 19 είναι λίγο
Η Pelosi υποστήριξε ότι απαιτούνται 2,2 τρισ δολάρια για να καλυφτούν οι πραγματικές ανάγκες των Αμερικανών
Νέα σύγκρουση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Trump και την επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Nancy Pelosi με αφορμή την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου να εγκρίνει το ποσό των 1,3 τρισ. δολαρίων για την ενίσχυση των επιπτώσεων του κορωνοΐού στις ΗΠΑ.
Η Pelosi όμως κατηγόρησε τον πρόεδρο Trump ότι τα χρήματα είναι λίγα για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των αμερικανών που έχουν πληγεί από την πανδημία.
Αυτό πυροδότησε έναν νέο κύκλο λεκτικών συγκρούσεων μεταξύ τους με τον Trump να κατηγορεί την Γερουσιαστή των Δημοκρατικών ότι «το μόνο που την νοιάζει είναι να διασώζει πολιτείες που κυβερνούν Δημοκρατικοί».
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου  Mark Meadows υποστήριξε ωστόσο, ότι  το ποσό που τελικά θα εγκριθεί είναι αυξημένο κατά 300 δισ. δολάρια, από το αρχικό ποσό του 1 τρισ δολαρίων που προέρχεται από τον λευκό Οίκο και τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές.
Η Pelosi σε δήλωσή της πάντως τόνισε ότι απαιτούνται 2,2 τρισ δολάρια για να καλυφτούν οι πραγματικές ανάγκες κατηγορώντας τους Ρεπουμπλικανούς ότι αρνούνται να χρηματοδοτήσουν τα τεστ ανίχνευση του κορωνοΐού και την ασφαλή επανεκκίνηση των σχολείων και της οικονομίας.
Τέλος εξέφρασε την ελπίδα οι Ρεπουμπλικανοί να αποδεχτούν την πρόταση της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης