Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιος θέλει στη Ρωσία νεκρό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny;

Ποιος θέλει στη Ρωσία νεκρό τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny;
Ο Navalny  ζητούσε από τους ρώσους ψηφοφόρους να "ψηφίσουν έξυπνα" και εναντιωθούν στην «Ενωμένη Ρωσία» του Putin στις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου
«Ποιος άραγε στη Ρωσία θέλει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Alexei Navalny νεκρό;» διερωτώνται σε ανάλυσή τους οι Financial Times.
Ο Alexei Navalny, ο μεγαλύτερος και πιο ισχυρός επικριτής του Ρώσου προέδρου Putin,  δηλητηριάστηκε σε εσωτερική πτήση από τη Σιβηρία με προορισμό της Μόσχα μια τακτική που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του ρώσου διπλού πράκτορα Sergei Skripal το 2018 στη Βρετανία.
Η απόπειρα δολοφονίας του Navalny, η έκτη τα τελευταία 5 χρόνια, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός κι εκτός Ρωσίας με την οικογένεια του να τον μεταφέρει με ιδιωτικό αεροσκάφος σε νοσοκομείο στο Βερολίνο φοβούμενη ακόμη για την ζωή του καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας νέας απόπειρας μέσα στο Ρωσικό νοσοκομείο που νοσηλευόταν μέχρι πρότινος.
Από την πλευρά της η Ρωσία δήλωσε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία ότι πρόκειται για δηλητηρίαση και αρνείται τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντας τες «απλές ανοησίες».
Όμως η αλήθεια είναι ότι την τελευταία δεκαετία ο Alexei Navalny είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος και πολύ σκληρός επικριτής του ρώσου προέδρου ο οποίος συχνά είχε δηλώσει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και το ενδεχόμενο να βρεθει κάποια στιγμή νεκρός δεν είναι απίθανο.
Η τελευταία του επίσκεψη στη Σιβηρία είχε ως στόχο να ενισχύσει την καμπάνια του "ψηφίστε έξυπνα" μέσω της οποία καλεί τους ρώσους ψηφοφόρους να εναντιωθούν στην «Ενωμένη Ρωσία» του Putin στις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Μια καμπάνια που ο Navalny είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν από την απόπειρα δολοφονίας του, ότι έχει μεγάλη απήχηση στους ψηφοφόρους γεγονός που κόστισε στο κόμμα του ρώσου προέδρου τις μισές από τις έδρες στο Δημοτικό συμβούλιο της Μόσχας τον περασμένο χρόνο.
Αν ισχύσει κάτι τέτοιο και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα βρεθούν στην εξουσία κόμματα της αντιπολίτευσης στους κόλπους των οποίων βρίσκονται πολλοί επικριτές του Ρώσου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης