Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχητική η πορεία του κορωνοϊού διεθνώς - Εκτός ελέγχου Ινδία, ΗΠΑ, Λατ. Αμερική - Πάνω από 839 χιλ. οι νεκροί, σχεδόν 25 εκατ. τα κρούσματα

Ανησυχητική η πορεία του κορωνοϊού διεθνώς - Εκτός ελέγχου Ινδία, ΗΠΑ, Λατ. Αμερική - Πάνω από 839 χιλ. οι νεκροί, σχεδόν 25 εκατ. τα κρούσματα
Η Λατινική Αμερική ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αποτελώντας την πλέον πληττόμενη περιοχή παγκοσμίως
Ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που έρχονται καθημερινά για την παγκόσμια πορεία του κορωνοϊού, παρά τις προσπάθειες τόνωσης της αισιοδοξίας από τα σημάδια επιβράδυνσης που έδειξε κατά τόπους η πανδημία και προέβαλε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Η Λατινική Αμερική ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αποτελώντας την πλέον πληττόμενη περιοχή παγκοσμίως, στις ΗΠΑ οι νεκροί υπερέβησαν τους 182.000,  ενώ μια σειρά από Μεσοδυτικές Πολιτείες αναφέρουν νέα ημερήσια ρεκόρ στις μολύνσεις.
Η Ινδία φαίνεται να χάνει κάθε έλεγχο σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας, καθώς από τις 7 Αυγούστου είναι η χώρα που καθημερινά αναφέρει τα περισσότερα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει και στην Ευρώπη για τη συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων.
Στη Γαλλία καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο τα περισσότερα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε διάστημα 24 ωρών μετά την άρση του lockdown στις 11 Μαΐου.
Είναι χαρακτηριστικό πως από την  Παρασκευή 28/8 η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στο Παρίσι και στους εξωτερικούς χώρους, καθώς η Γαλλία ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο περισσότερα από 7.370 κρούσματα, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος από την κορύφωση της πανδημίας στη Γαλλία.
Την ίδια στιγμή, η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως θα εξασφαλίσει 521 εκατομμύρια δόσεις από πέντε διαφορετικά εμβόλια εντός του 2021 προκειμένου να εμβολιάσει τον πληθυσμό της σε μια προσπάθεια να παράσχει όλες τις δέουσες εγγυήσεις ότι θα μπορέσει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 839.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που μολύνθηκαν και ανέρρωσαν, υπολογίζονται σε πάνω από 16,2 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 24.826.930 και οι θάνατοι σε 839.068
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 5.948.816 και σε νεκρούς με 182.518
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 119.504 και σε κρούσματα με 3.804.803
- Τρίτo σε νεκρούς το Μεξικό με 63.146 και τέταρτη η Ινδία με 62.550
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.573 νεκρούς.
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 982.573 – Στους 16.977 οι νεκροί
- Πέμπτο  σε κρούσματα το Περού με 626.961 και έκτη η Νότια Αφρική με 620.132
- Έβδομη σε κρούσματα  η Κολομβία με 590.492, όγδοο το Μεξικό με 585.738 και ένατη η Ισπανία με 439.286
- Δέκατη η Χιλή με 405.972 κρούσματα
- Στους 35.472 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.601 οι νεκροί στη Γαλλία
Image
ΗΠΑ: Προσσεγίζουν τους 182.000 οι νεκροί του κορωνοϊού – Νέα ρεκόρ κρουσμάτων σε Μεσοδυτικές Πολιτείες

Περισσότεροι από 181.800 είναι οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις  ΗΠΑ, καθώς το προηγούμενο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 931 άνθρωποι στη μακάβρια λίστα.
Συνολικά, οι νεκροί ανέρχονται σε 181.879, αριθμός που σε απόλυτους αριθμούς είναι και ο υψηλότερος παγκοσμίως.
Παράλληλα, συνολικά τα  κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπερνά  τα 5,9 εκατομμύρια.
Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως ο ιός είναι υπό έλεγχο στις ΗΠΑ.
Αν και ο πρόεδρος Trump υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων πως «θα νικήσει» τον κορωνοϊό και ότι το εμβόλιο ενδεχομένως θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2020, η ανησυχία στις ΗΠΑ για την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού παραμένει, καθώς αρκετές Μεσοδυτικές Πολιτείες κατέγραψαν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων την Πέμπτη 27/8.
Συγκεκριμένα, οι Πολιτείες της Αϊόβα, της Βόρειας Ντακότα, της Νότιας Ντακότα ανακοίνωσαν  τις μεγαλύτερες ημερήσιες αυξήσεις κρουσμάτων που έχουν καταγράψει, ενώ την ίδια στιγμή, οι κυβερνήτες πολλών Πολιτειών – Νέας Υόρκης, Καλιφόρνια, Φλόριντα, Τέξας, Κονέκτικατ, Νιου Τζέρσι - ανέφεραν πως δεν προτίθενται να μειώσουν τη διενέργεια τεστ, όπως σύστησαν  οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές των  ΗΠΑ, οι οποίες πρότειναν να μη γίνονται τεστ σε ανθρώπους που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα του ιού.

Πρώτη σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού η Λατινική Αμερική – Ξεπέρασε τα 7 εκατομμύρια

Πρώτη σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού είναι παγκοσμίως η Λατινική Αμερική, όπου οι μολύνσεις ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια.
Πάντως, καταγράφεται επιβράδυνση στον ρυθμό των κρουσμάτων, κάτι άλλωστε που έχει αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς ο ημερήσιος μέσος όρος επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στα περίπου 77.800 την περασμένη εβδομάδα, έναντι σχεδόν 85.000 που ήταν την προηγούμενη.
Οι πλέον πληττόμενες χώρες είναι η Βραζιλία και το Μεξικό.
Η Βραζιλία ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο, κατέγραψε 855 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 43.412 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό να φθάνει τους 119.504 νεκρούς επί συνόλου 3.804.803 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Στη Βραζιλία δηλαδή εντοπίζονται σχεδόν τα μισά επιβεβαιωμένα κρούσματα όλης της Λατινικής Αμερικής.
Εξίσου δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο ανακοίνωσε πως το προηγούμενο 24ωρο ακόμα 522 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 ενώ εντοπίστηκαν 5.824 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 63.146 νεκρούς επί συνόλου 585.738 μολύνσεων.

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στην Ινδία

Σε 76.472 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία, αριθμός ελαφρά μικρότερος από αυτόν των τελευταίων δύο ημερών, ο οποίος ωστόσο επιβεβαιώνει ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας αυτή την περίοδο.
Η Ινδία βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, σε σύνολο μολύνσεων.
Συνολικά στην Ινδία έχουν καταγραφεί 3,46 εκατομμύρια κρούσματα covid-19, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 62.550, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Στο μεταξύ,  τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από την επόμενη εβδομάδα ίσως και να χαλαρώσουν κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ενδέχεται η ινδική κυβέρνηση να επιτρέψει τη μερική επαναλειτουργία των υπόγειων τρένων.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Ινδία από τις 7 Αυγούστου είναι η χώρα που μετρά τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από κορωνοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η Ινδία είναι τέταρτη παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών από την πανδημία και τρίτη σε κρούσματα, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.
Image

Ρεκόρ κρουσμάτων σε Ιταλία, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία - Νέα μέτρα

Με γοργούς ανοδικούς ρυθμούς κινείται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ευρώπη,  με την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία να λαμβάνουν νέα μέτρα.
Στην Ιταλία, οι νεκροί φτάνουν τους 35.472 και τα κρούσματα τα 265.409.
Η Ισπανία καταγράφει διέγνωσε 3.829 νέες μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από 6.000 την προηγούμενη ημέρα.
Συνολικά 439.286 μολύνσεις έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας.
Τις προηγούμενες επτά ημέρες, 129 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 29.011, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μπορεί να αλλάξουν μελλοντικά καθώς η Ισπανία προσαρμόζει αναδρομικά τα επίσημα στοιχεία της.
Την ίδια στιγμή στη Μ. Βρετανία καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων σε ένα 24ωρο μετά τις 12 Ιουνίου (1.522).
Στη Γαλλία ο αριθμός των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο παρουσίασε μικρή μείωση από  7.579 την Παρασκευή (28/8) σε 5.453.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε σε 30.602 από 30.596 που ήταν χθες ενώ ο αριθμός των νοσούντων με COVID-19 στο νοσοκομείο είναι 4.530 έναντι 4.535 μια μέρα νωρίτερα και ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε σε 400 από 387.
Από την Παρασκευή 28/8 είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού στο Παρίσι.


Image


Αυστηρά μέτρα στην Τουρκία

Οι αρχές στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για γάμους και άλλες τελετές στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας το Σάββατο (29/8/2020) καθώς ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων  και θανάτων από επιπλοκές του κορωνοϊού έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο τους τελευταίους δύο μήνες.
Από τη Δευτέρα (31/8) οι γάμοι σε εσωτερικούς χώρους, τα πάρτι αρραβώνων και οι τελετές περιτομής θα απαγορευτούν, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης.
Παιδιά και άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε υπαίθριες τελετές που συνεχίζονται, ανέφερε.
Οι περιορισμοί ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Fahrettin Koca.
Ανακοίνωσε, πως επιβεβαιώθηκαν 1.549 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τα μέσα Ιουνίου.
Επίσης απεβίωσαν 39 άνθρωποι, ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα Μαΐου.
«Ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Koca.
«Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε, πρέπει να ακολουθήσουμε τα μέτρα για να περιορίσουμε το ξέσπασμα της νόσου», είπε.


Η Ουγγαρία ξανακλείνει τα σύνορα από 1/9


Η Ουγγαρία, φοβούμενη την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοΐού κλείνει τα σύνορα της την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι ξένοι πολίτες δεν θα μπορούν να μπουν στην Ουγγαρία καθώς η κυβέρνηση Orban με το κλείσιμο των συνόρων, επιστρέφει στη στρατηγική που ακολούθησε κατά το πρώτο κύμα κορωνοϊού.
Είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη ζώνη Σένγκεν που βάζει ξανά σε ισχύ τους καθολικούς περιορισμούς στα σύνορά της.
Η κίνηση αυτή γίνεται μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Ουγγαρία και μετά τη διάγνωση ότι ο επικεφαλής επικοινωνίας του κυβερνώντος κόμματος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Χθες, η χώρα ανακοίνωσε 132 νέα κρούσματα, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε ανακοινώσει 52.
Ο προσωπάρχης του Orban ανέφερε ότι θα υπάρξουν πολλές εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου των ξένων και ότι οι λεπτομέρειες θα αποφασιστούν σήμερα κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου. Η Ουγγαρία θα διατηρήσει έναν ανοιχτό διάδρομο ώστε να επιτρέπει μετακινήσεις μέσα στη χώρα.
Οι πολίτες της Ουγγαρίας που θα επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα ή να κάνουν δύο τεστ που θα βγαίνουν αρνητικά.

Αργεντινή: Αριθμός ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων - Χαλαρώνουν οι περιορισμοί για τις συγκεντρώσεις

Αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού κατέγραψε η Αργεντινή την Παρασκευή 28/8, την ώρα που η κυβέρνηση χαλάρωσε λίγο τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε όλη τη χώρα, επιτρέποντας ως τις 20 Σεπτεμβρίου τις συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους μέχρι και 10 ατόμων φορώντας μάσκα.
Μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 392.009 κρούσματα κορωνοϊού και 8.271 θάνατοι.
Στο μεταξύ, το περασμένο 24ωρο καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ 11.717 νέων κρουσμάτων covid-19.

Καναδάς: Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου κλειστά τα διεθνή σύνορα της χώρας

Ο Καναδάς παρέτεινε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το κλείσιμο των διεθνών συνόρων του σε αλλοδαπούς, με εξαίρεση ορισμένους Αμερικανούς, ώστε  να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε  η κυβέρνηση.
«Οι Καναδοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι που επιστρέφουν στον Καναδά θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε μέτρα καραντίνας», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μπλι Μπλερ στο Twitter.
Από τον περασμένο Μάρτιο, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί είτε όχι, υποβάλλονται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.
Ξένοι υπήκοοι που εμφανίζουν συμπτώματα της Covid-19 απαγορεύονται να εισέλθουν στην χώρα.
Από τις αρχές Ιουνίου, οι αλλοδαποί μπορούν να συνενωθούν με τις οικογένειές τους που ζουν στον Καναδά.
Το κλείσιμο των μεγαλύτερων χερσαίων συνόρων στον κόσμο αποφασίστηκε τον Μάρτιο και από τότε ανανεώνεται κάθε μήνα.
Σημειώνεται ότι ο Καναδάς καταγράφει  τουλάχιστον 127.000 κρούσματα της νόσου και σχεδόν 9.140 θανάτους.

Αυστραλία: Ο μικρότερος ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην πολιτεία Βικτόρια

Τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και σχεδόν δύο μήνες ανακοίνωσε η πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, αν και οι αρχές προειδοποίησαν ότι δεν θα βιαστούν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα.
Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, έχει επιβληθεί εδώ και ένα μήνα αυστηρό lockdown το οποίο θα διαρκέσει δύο ακόμη εβδομάδες, μετά την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων.
Οι αρχές της Μελβούρνης ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκαν 94 νέα κρούσματα covid-19 και 18 νέοι θάνατοι.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη ημέρα έπειτα από οκτώ εβδομάδες που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πέφτει κάτω από τα 100, αν και όλη την εβδομάδα ο αριθμός των νέων μολύνσεων παρουσίαζε πτωτική τάση.
Στο μεταξύ, στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, υπάρχει ανησυχία για την εμφάνιση νέας εστίας μόλυνσης από την covid-19, αφού πάνω από 10 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί σε ένα από τα πιο παλιά κλαμπ του Σίδνεϊ.
Σημειώνεται ότι στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 25.500 κρούσματα κορωνοϊού και 601 θάνατοι.

Κίνα: Στα 9 τα εισαγόμενα κρούσματα – Άνοιγμα των σχολείων στην Ουχάν την Τρίτη 1/9

Ακόμη 9 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που σχετίζονται με ταξιδιώτες που έφτασαν στη χώρα από το εξωτερικό, καταγράφηκαν στην Κίνα.
Όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της Κίνας , η  Παρασκευή 28/8 ήταν η 13η συνεχή ημέρα κατά την οποία δεν καταγράφονται μολύνσεις από covid-19 στην κοινότητα.
Επίσης, εντοπίστηκαν και 10 ασυμπτωματικοί ασθενείς.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε 85.022 και οι θάνατοι σε 4.634.
Στο μεταξύ, στην Ουχάν, την πόλη από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο και είναι η πλέον πληγείσα από την covid-19 στην Κίνα, την Τρίτη 1/9 θα ανοίξουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Ειδικότερα, τα 2.842 σχολεία της πόλης όπου φοιτούν σχεδόν 1,4 εκατομμύριο παιδιά θα ανοίξουν την Τρίτη για το χειμερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 28/8 η τοπική κυβέρνηση.
Μάλιστα, οι αρχές της κινεζικής πόλης διευκρίνισαν ότι έχουν καταρτίσει σχέδιο για την επιστροφή στα μαθήματα μέσω διαδικτύου, αν αλλάξει η κατάσταση με τον κορωνοϊό, ενώ συνέστησαν στους μαθητές να φορούν μάσκες όταν πηγαίνουν και όταν επιστρέφουν από το σχολείο τους, αλλά και να αποφεύγουν τα μέσα μεταφοράς.
Στην Ουχάν, από όπου πιστεύεται ότι ξεκίνησε η πανδημία covid-19 και ήταν πάνω από δύο μήνες σε lockdown, από τα τέλη Ιανουαρίου, κατέληξαν συνολικά 3.896 άνθρωποι.
Η Ουχάν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα από τον Απρίλιο, όταν ήρθη το lockdown, χωρίς να έχει καταγράψει κανένα κρούσμα στην κοινότητα από τις 18 Μαΐου.

Κίνα: Εγκρίθηκε το υποψήφιο εμβόλιο της Sinovac Biotech για επείγουσα χρήση κατά του κορωνοϊού

Έγκριση για επείγουσα χρήση πλαίσιο ενός προγράμματος στην Κίνα για τον εμβολιασμό ομάδων υψηλού κινδύνου, όπως το υγειονομικό προσωπικό πήρε το υποψήφιο εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού της Sinovac Biotech, το CoronaVac.
Σύμφωνα με το Reuters, o China National Biotec Group (CNBG), μια μονάδα του κρατικής ιδιοκτησίας φαρμακευτικού κολοσσού China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), ανέφερε πως εξασφάλισε έγκριση για επείγουσα χρήση ενός υποψήφιου εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Ο CNBG, που διαθέτει δύο υποψήφια εμβόλια στη φάση 3 των κλινικών δοκιμών, δεν ανέφερε ποιο από τα εμβόλιά του έλαβε την έγκριση για επείγουσα χρήση.
Η Κίνα έχει αρχίσει να χορηγεί πειραματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε ομάδες υψηλού κινδύνου από τον περασμένο Ιούλιο.
Κινέζος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι αρχές μπορεί να εξετάσουν μια ελαφρά διεύρυνση του προγράμματος επείγουσας χρήσης στην προσπάθεια να αποτρέψουν ενδεχόμενα ξεσπάσματα στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Επισήμως, η Κίνα δεν έχει κοινοποιήσει πολλές λεπτομέρειες για το ποια υποψήφια εμβόλια έχουν δοθεί σε ανθρώπους υψηλού κινδύνου βάσει του προγράμματος επείγουσας χρήσης ούτε πόσοι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.
Κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν τον Ιούλιο, πριν από το πρόγραμμα επείγουσας χρήσης, πως οι υπάλληλοι σε κρατικές εταιρίες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό επιτρέπεται να λάβουν ένα από τα δύο εμβόλια που αναπτύσσει ο CNBG, ενώ ο στρατός της Κίνας έχει εγκρίνει από την πλευρά του τη χρήση του υποψήφιου εμβολίου της CanSino Biologics.

Janssen: Ξεκινά κλινικές δοκιμές φάσης 2 για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία

Η μονάδα Janssen της Johnson & Johnson θα αρχίσει δοκιμές μεσαίου σταδίου για το εμβόλιό της κατά της COVID-19 στην Ισπανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Παρασκευή 28 Αυγούστου ο Ισπανός υπουργός Υγείας, καθώς η φαρμακοβιομηχανία αυτή των ΗΠΑ διευρύνει τις δοκιμές για το πειραματικό εμβόλιό της.
Οι δοκιμές της Φάσης 2 θα διαρκέσουν δύο μήνες και περιλαμβάνουν 550 συμμετέχοντες στις τρεις χώρες, μεταξύ των οποίων 190 στην Ισπανία, δήλωσε ο Salvador Illa σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη.
Η Ισπανία, που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στη δυτική Ευρώπη, εργάζεται επίσης από κοινού με την AstraZeneca μέσω του προγράμματος προμήθειας εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό δόσεων.
Ο ιστότοπος της J&J αναφέρει πως αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, θα ξεκινήσει τις τελικές μελέτες Φάσης 3, στην οποία ακόμη περισσότεροι εθελοντές θα λάβουν το πειραματικό εμβόλιο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης