Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Βάζουμε πλάτη για την χώρα, αλλά δεν βάζουμε το κεφάλι στην άμμο

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Βάζουμε πλάτη για την χώρα, αλλά δεν βάζουμε το κεφάλι στην άμμο
Ψηφίσαμε τις συμφωνίες με Αίγυπτο, Ιταλία για να μη σπάσουμε το εσωτερικό μέτωπο είπε η κα.Γεννηματά
Τη θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής βάζει πλάτη για την χώρα, αλλά δεν βάζει το κεφάλι στην άμμο διατύπωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για την ΑΟΖ «γιατί για εμάς είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι αδιανόητο να σπάσουμε το εσωτερικό μέτωπο».
«Εμείς είμαστε εδώ για τη χώρα, βάζουμε πλάτη για τη χώρα, δεν βάζουμε το κεφάλι στην άμμο, δεν λειτουργούμε με μικροκομματικούς υπολογισμούς» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open η κα.Γεννηματά, η οποία επέκρινε το ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του να ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Αίγυπτο.
«Αυτό είναι το τεχνικό δίπολο Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, το να σκέφτεται ο καθένας το κόμμα του και όχι τη χώρα και τον ελληνικό λαό.
Θεωρούν ότι έτσι θα ενισχύσουν τις δυνάμεις τους.
Την ώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας, χρειάζεται εσωτερικό αρραγές μέτωπο και εθνική στρατηγική και όχι αναβίωση του διχασμού», υποστήριξε η κα. Γεννηματά.
Σχετικά με τις συνεχείς προκλήσεις επιθετικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι «δεν είναι απειλή μόνο για τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά και για την Ευρώπη».
«Για αυτό εδώ και περίπου ένα χρόνο είχα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι πρέπει να χαράξουμε εθνική γραμμή, σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Και στο επίπεδο της ΕΕ ήταν και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να έχει πιέσει αποτελεσματικά για κυρώσεις προς την Τουρκία που θα έπρεπε να έχουν ανακοινωθεί από καιρό.
Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από κυρώσεις όχι από δηλώσεις.
Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να αντιδράσει και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί» υποστήριξε η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης