Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σύσταση αγορά (buy) στην Alpha Bank από Goldman και BofA, μετά τα αποτελέσματα

tags :
Σύσταση αγορά (buy) στην Alpha Bank από Goldman και BofA, μετά τα αποτελέσματα
Η Bank of America δίνει την τιμή στόχο στα 0,94  ευρώ, ενώ η Goldman Sachs στα 1,34 ευρώ
Με τη σύσταση buy (αγορά) επανέρχονται οι αναλυτές της Goldman Sachs και Bank of America, μετά την ανακοίνωση των απολεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του 2020, τα οποία κρίθηκαν θετικά.
Η Bank of America δίνει την τιμή στόχο στα 0,94  ευρώ, ενώ η Goldman Sachs στα 1,34 ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Alpha Bank ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα, με το σημαντικότερο να είναι η εκτίμηση της διοίκησης ότι η τιτλοποίηση του project Galaxy θα ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Από την άποψη των P&L, τα βασικά έσοδα ήταν σύμφωνα με τη συναίνεση με ένα μικρό ρυθμό στο NII (+1%) αντισταθμίζοντας μια μικρή απώλεια εσόδων από τα τέλη (-1%).
Οι συναλλαγές υπερέβησαν σημαντικά τις προσδοκίες (+17%), αυξάνοντας την απόδοση στο 3% στα έσοδα.
Οριακά υψηλότερο από το αναμενόμενο το κόστος (+1%).
Η τράπεζα πραγματοποίησε προβλέψεις 114 εκατ. ευρώ σχετικών με το COVID το τρίμηνο, οδηγώντας απομειώσεις σε 261 εκατ. ευρώ (-3%) που αντιστοιχούσαν σε ετήσιο κόστος κινδύνου 2,6%
Τέλος, η τράπεζα ανέφερε λόγο CET1 B3FL στο 14,7%, με + 70 μ.β., με τη θετική εξέλιξη να οδηγείται από (1) τα καθαρά κέρδη, (2) τη θετική επίδραση των αλλαγών CRR και (3) τα χαμηλότερα RWA, αντισταθμίζοντας άλλες αρνητικές επιπτώσεις
Image
Από τη μεριά της, η Bank of America, επισημαίνει το περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τράπεζα, με τη διοίκηση να αναφέρει ότι τα προ προβλέψεων κέρδη για το σύνολο του έτους θα ανέλθουν στα 1,1δισ., καθώς το NII αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 1% σε ετήσια βάση και τα τέλη να ανακάμψουν από το 2ο τρίμηνο αν και θα κλείσουν το έτος στο -4/5%.
Τα βασικά λειτουργικά έξοδα αναμένεται να διατηρηθούν στο -4%.
Καλή πρόοδο στην τιτλοποίηση του Galaxy επισημαίνει επίσης η Bank of America, με την τράπεζα να επισημαίνει την εκ νέου έναρξη του έργου με σκοπό τη διάθεση 10,8 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (περίπου 50% του συνόλου).
Ο αρνητικός αντίκτυπος του κεφαλαίου, αναμένεται να παραμείνει στο εύρος 250-280 μ.β. - καλύτερα από ό, τι ανέμενε η τράπεζα το πρώτο τρίμηνο (περίπου 300 μ.β.)
Η καλύτερη κεφαλαιακή δομή θα πρέπει να επιτρέψει την απομόχλευση, καθώς η Alpha ανέφερε τον CET1 FL στο 14,6% έναντι 14,0% του προηγούμενου τριμήνου.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης