Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Επιτυχόντες το 77% των υποψηφίων των πανελλαδικών – Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Επιτυχόντες το 77% των υποψηφίων των πανελλαδικών – Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά
Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων υποστήριξε η υπουργός Παιδείας
Τη θέση ότι το 77% των υποψηφίων που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι επιτυχόντες διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στη δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η κα.Κεραμέως είπε πως από τους επιτυχόντες, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% αγόρια, αναφέροντας πως στην πρώτη τους προτίμησε πέρασε το 22,14% των υποψηφίων.
Η υπ.Παιδείας ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές, σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές, τις ιατρικές και τις θετικές σπουδές, ενώ στις οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%, τόνισε ότι το 42% των τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30% ενώ είπε πως το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.
Η κα. Κεραμέως υπογράμμισε ότι η πτώση των βάσεων (νέο σύστημα) οφείλεται, πρώτον, στην απουσία συντελεστών βαρύτητας, που συνεπάγεται ότι όλα τα μαθήματα είναι ισοβαρή στη διαμόρφωση των μορίων και , δεύτερον, στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συνεξετάστηκαν τα μαθήματα της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας και υπήρξαν χαμηλά αποτελέσματα.
Ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει κάποιο νέο δεδομένο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η κα. Κεραμέως επανέλαβε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη.
Όπως είπε, θα προηγηθεί την Δευτέρα η συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής των ειδικών, όπου θα συζητηθούν όλα τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ενώ υποστήριξε ότι ασχέτως της ημερομηνίας έναρξης των μαθημάτων, «όλα είναι έτοιμα», με τα βιβλία στα σχολεία και με προσλήψεις αναπληρωτών και προσωπικού καθαρισμού των σχολείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης