Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σήμερα 534 ευρώ σε 130.158 δικαιούχους και 7 νέα μέτρα μέχρι τέλος του 2020

tags :
Σήμερα 534 ευρώ σε 130.158 δικαιούχους και 7 νέα μέτρα μέχρι τέλος του 2020
Τo υπουργείο Εργασίας έχει διαθέσει για αποζημιώσεις ειδικού 1,195 δισ. ευρώ για 2.027.408 εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες
Πιστώνενται απόψε σε 130.158 δικαιούχους πληγέντες με αναστολές συμβάσεων εργασίας, αλλά και ενταγμένους στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» η αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ), ενώ προωθούνται από την κυβέρνηση επιπλέον 7 μέτρα μέχρι τέλος του έτους για τη στήριξη της απασχόλησης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση με μία αρχική δέσμη μέτρων που ξεκινάει άμεσα, έχει ως στόχο την διεύρυνση των πολιτικών προστασίας ν των εργαζομένων και των ανέργων. Συγκεκριμένα, προωθούνται άμεσα:
1. Επέκταση του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους εστίασης, μεταφορών, τουρισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και για τον Οκτώβριο.
2. Επέκταση της χρονικής διάρκειας ισχύος του μηχανισμού ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» μέχρι τέλος του χρόνου .
3. Παράταση για 2 μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.
4. Διευκόλυνση της χορήγησης των επιδομάτων ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα με τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50.
5. Παράταση του πλαισίου τηλεργασίας μέχρι τέλος του χρόνου.
6. Θεσμοθέτησης της οικονομικής στήριξης των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγών με τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
7. Δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία  εργαζόμενου λόγω καραντίνας.
8. Θεσμοθέτηση νέα ειδική άδεια των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον κορονοιό Covid-19.
Αποζημιώσεις - πληρωμές
Το βράδυ πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων με:
α) μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικές κλπ επιχειρήσεις μηνός Ιουλίου ποσού 5,48 εκατ. € για 19.452 άτομα.
β) αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού μηνός Ιουλίου ποσού 29,89 εκατ. € για 67.412 άτομα.
γ) οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιούλιο ποσού 10,989 εκατ. € για 43.204 άτομα.
Να σημειωθεί, όπως έχει γράψει το ΒΝ ότι τo υπουργείο Εργασίας έχει διαθέσει για αποζημιώσεις ειδικού 1,195 δισ. ευρώ για 2.027.408 εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και 420,3 εκατ  προς τον e- ΕΦΚΑ για την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης