Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη γιγάντων για την απόκτηση του TikTok - Oracle εναντίον Walmart και Microsoft

tags :
Μάχη γιγάντων για την απόκτηση του TikTok - Oracle εναντίον Walmart και Microsoft
Η Oracle προσφέρει 20 δισ. δολαρίων για το TikTok
Το ποσό των 20 δισεκ. δολαρίων προσφέρεται να δώσει η Oracle για την απόκτηση του δημοφιλούς social media TikTok, προκειμένου να «κερδίσει» στις συνομιλίες τις Microsoft και WalMart.
Η κολοσσιαία αμερικανική τεχνολογική εταιρεία προτίθεται να προσφέρει 10 δισεκ. σε μετοχές και 10 δισεκ. μετρητά στην κινεζική ByteDance, την εταιρεία πίσω από το TikTok, επισημαίνεται.
Να σημειωθεί ότι ο CEO της TikTok, Kevin Mayer, παραιτήθηκε σήμερα 27/8 μετά από μόλις 4 μήνες σε αυτήν την θέση, εν μέσω των συνομιλιών για εξαγορά.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η προσφορά της Microsoft.
Νωρίτερα, η Walmart επιβεβαίωσε τη συμμαχία της με τη Microsoft για την προσπάθεια εξαγοράς της TikTok.
Ο αμερικανικός κολοσσός του λιανικού εμπορίου επιβεβαίωσε στο δίκτυο CNBC ότι ενδιαφέρεται για την εξαγορά των αμερικανικών δραστηριοτήτων εταιρείας του τεχνολογικού κλάδου.
Η TikTok βρίσκεται κοντά στην πώληση των δραστηριοτήτων της σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, σε ένα deal το οποίο αναμένεται να κινηθεί μεταξύ των 20 και 30 δισ. δολαρίων.
"Θεωρούμε ότι μια πιθανή σχέση μας με την TikTok των ΗΠΑ σε συνεργασία με τη Microsoft μπορεί να δώσει τεράστια λειτουργικά οφέλη και να παρέχει στην Walmart μια σημαντική διέξοδο σε πελάτες κάθε είδους, καθώς και μια ανάπτυξη της στη διαφημιστική αγορά", αναφέρει η εταιρεία.
Η Walmart συμπληρώνει ότι μια συνεργασία με την Microsoft θα μπορούσε να ανταποκριθεί τόσο στις απαιτήσεις των χρηστών της TikTok στις ΗΠΑ, όσο και στις ανησυχίες των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης