Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κύπρος: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού

tags :
Κύπρος: Σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού
Της Ιωάννας Μουτσανά
Σε εφαρμογή θέτει η Κύπρος από 1ης Σεπτεμβρίου Έκτακτο Σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, ενθαρρύνοντας τους Κύπριους να επωφεληθούν των εκπτώσεων που προβλέποινται για τοπικές διακοπές, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων, γι ‘αυτό και τα τουριστικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο σχέδιο μπορούν να προσφέρουν μόνο πρωινό.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, ο γενικός στόχος είναι η παράταση της τουριστικής περιόδου και η εξοικείωση των Κυπρίων με τα θέρετρα της μεγαλονήσου.
Το σχέδιο που περιλαμβάνει την παροχή προσιτών τιμών σε ξενοδοχεία του νησιού, με το κράτος να επιδοτεί μέρος του κόστους., στοχεύει στον περιορισμό της ύφεσης στον ξενοδοχειακό κλάδο και την διατήρηση των θέσεων εργασίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η οικονομία λόγω του COVID-19.
Το πρόγραμμα θα λειτουργεί από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια του μήνα Σεπτέμβρη τα τουριστικά καταλύματα θα είναι διαθέσιμα στη μέγιστη τιμή των 80 € για ένα δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση με πρωινό, ενώ, για τον Οκτώβριο η μέγιστη τιμή δεν θα ξεπερνά τα 70 € και τα 60 € το Νοέμβριο.
Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για την ελάχιστη διαμονή δύο διανυκτερεύσεων.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης