Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνητρα για επιστροφή στα γραφεία δίνει η Goldman Sachs στους υπαλλήλους της

tags :
Κίνητρα για επιστροφή στα γραφεία δίνει η Goldman Sachs στους υπαλλήλους της
Η αμερικανική τράπεζα προσφέρει μια σειρά από προνόμια στο προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία της στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων εξοπλισμού προστασίας, δωρεάν φαγητού και πρόσβασης σε βρεφικό σταθμό
Η Goldman Sachs ζήτησε σε εκατοντάδες ανώτερους υπαλλήλους της στο Λονδίνο να επιστρέψουν στα γραφεία της, ακολουθώντας το παράδειγμα των στελεχών στις ΗΠΑ.
Ανώτερα μέλη του προσωπικού της Goldman Sachs, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντικών στελεχών της, έχουν λάβει «πρόσκληση» για να επιστρέψουν στα γραφεία στο Λονδίνο τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Η επιστροφή στα γραφεία παραμένει εθελοντική και ακολουθεί τις εκκλήσεις του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson για το προσωπικό των εταιρειών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιστρέψουν στα γραφεία τους.
Ο Johnson έχει επανειλημμένα καλέσει εταιρείες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσουν την εργασία κατ' οίκον πλήρους απασχόλησης τις τελευταίες εβδομάδες.
Τα σχόλιά του αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας της κυβέρνησης να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τις οικονομίες στο κέντρο της πόλης να ανακάμψουν από την κρίση του Covid-19.
Η κρίση ώθησε το Ηνωμένο Βασίλειο στη «μεγαλύτερη ύφεση ιστορικά», με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 20,4% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2020.
Ωστόσο, μια έρευνα της Financial News σε 100 ανώτερα στελέχη της πόλης, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, διαπίστωσε ότι μόλις το 15% ήθελε να εργαστεί στο γραφείο με πλήρη απασχόληση μόλις αρθεί το lockdown λόγω Covid-19.
Ωστόσο, η Goldman Sachs προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες του προσωπικού σχετικά με την επιστροφή στα γραφεία.
Σύμφωνα με διαρροές η αμερικανική τράπεζα προσφέρει μια σειρά από προνόμια στο προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία της στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένων εξοπλισμού προστασίας, δωρεάν φαγητού και πρόσβασης σε βρεφικό σταθμό.
Τον Ιούνιο, η τράπεζα αύξησε επίσης το ποσό που θα μπορούσαν να δαπανήσουν οι υπάλληλοί της σε ποδήλατα που αγοράστηκαν μέσω της πρωτοβουλίας Bike4Work που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση από 1.000 σε 5.000 στερλίνες, ως μέρος μιας προσπάθειας να βοηθήσει το προσωπικό να μπει στο γραφείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η Goldman Sachs έχει φέρει πίσω το 15% των 6.000 υπαλλήλων της στο Λονδίνο μέχρι στιγμής, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της David Solomon κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που υπήρξε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου στις 15 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης