Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δευτερολογία Βαρουφάκη: Πολυμερής διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, η μόνη λύση

Δευτερολογία Βαρουφάκη: Πολυμερής διάσκεψη των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, η μόνη λύση
Τη θέση του για την σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, επανέλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη δευτερολογία του
Τη θέση του για την σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου επανέλαβε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη δευτερολογία του.
Απαντώντας στον πρωθυπουργό που δήλωσε ότι η Τουρκία δεν προσέρχεται σε τέτοια διάσκεψη γιατί δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι ήδη ανέφερε στην πρωτολογία του, ότι στην περίπτωση αυτή η Τουρκία είτε θα αυτοαπομονωθεί είτε θα αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.
Θα υπάρξει μεγάλο κόστος για τον Erdogan, προσέθεσε ο κ. Βαρουφάκης, αν αρνηθεί ενώ θα μειωθούν οι πιέσεις προς την Ελλάδα από τις μεγάλες χώρες.
Απαντώντας και στη δεύτερη επισήμανση του πρωθυπουργού ότι αν συνέφερε την Τουρκία η συμφωνία με την Αίγυπτο δεν θα αντιδρούσε τόσο έντονα, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι εντελώς προσχηματική η στάση της Άγκυρας.
Για να εξηγήσει μάλιστα τη στάση της Τουρκίας επικαλέστηκε μια αμερικανική παροιμία ότι «ποτέ να μην διακόπτεις τον αντίπαλό σου όταν αυτοϋπονομεύεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης