Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα επίσκεψη του προέδρου Macron στον Λίβανο την 1η Σεπτεμβρίου 2020

Νέα επίσκεψη του προέδρου Macron στον Λίβανο την 1η Σεπτεμβρίου 2020
Ο Emmanuel Macron επιστρέφει στον Λίβανο
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα επισκεφθεί εκ νέου τη Βηρυτό, την Πέμπτη 1/9, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.
Ο κ. Macron είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε την Βηρυτό μετά την πολύνεκρη έκρηξη που κατέστρεψε τμήμα της λιβανικής πρωτεύουσας στις αρχές του Αυγούστου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών κατά του πολιτικού κατεστημένου του Λιβάνου κατά την πρώτη του επίσκεψη στη Βηρυτό, ενώ ο Recep Tayyip Erdogan, με δικές του βλέψεις στο Λίβανο, τον κατηγόρησε για «αποικιοκρατική συμπεριφορά».
Στο μεταξύ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Hassan Diab προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της επιδημίας του κορωνοϊού, μετά την άνοδο των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε έπειτα από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί πάρα πολύ και, αν συνεχιστεί αυτό, θα χάσουμε τον έλεγχο αυτής της επιδημίας», τόνισε ο Hassan Diab σε ανακοίνωση του Ανώτατου Αμυντικού Συμβουλίου.
Ο Λίβανος κατέγραψε χθες Τρίτη 525 νέα κρούσματα της covid-19 και 12 νέους θανάτους.
Στη χώρα καταγράφεται ραγδαία άνοδος των μολύνσεων μετά την καταστροφική έκρηξη που προκάλεσε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές στη Βηρυτό.
Τις δύο εβδομάδες μετά την έκρηξη αυτή ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε, καθώς η επιδημία εξαπλώθηκε στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν οι δεκάδες τραυματίες της έκρηξης, δήλωσαν γιατροί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης