Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία ζητά πλήρη και διαφανή έρευνα για την υπόθεση Navalny

Η Βρετανία ζητά πλήρη και διαφανή έρευνα για την υπόθεση Navalny
Υπόθεση Navalny: Πλήρη και διαφανή έρευνα ζητά ο Boris Johnson 
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ζήτησε σήμερα 26/8 τη διεξαγωγή «πλήρους και διαφανούς έρευνας» για να εξακριβωθεί τι συνέβη στον επικριτή του Κρεμλίνου Alexei Navalny.
«Η δηλητηρίαση του Alexei Navalny συγκλόνισε τον κόσμο.
Η Βρετανία εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον ίδιο και την οικογένειά του.
Είναι αναγκαίο να γίνει μια πλήρης και διαφανής έρευνα γι' αυτό που συνέβη.
Οι δράστες (αυτής της πράξης) θα πρέπει να λογοδοτήσουν και η Βρετανία θα μετέχει στις διεθνείς προσπάθειες για να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Boris Johnson.
Μαύρο πρόβατο του Κρεμλίνου, επικεφαλής του Ταμείου Κατά της Διαφθοράς, το οποίο αποκαλύπτει την διαφθορά των ελίτ, ο Alexei Navalny εισήχθη στις 20 Αυγούστου στην εντατική νοσοκομείου του Ομσκ στην Σιβηρία αφού νόσησε σε αεροπλάνο με το οποίο θα μετέβαινε στην Μόσχα από το Ομσκ της Σιβηρίας.
Η Γαλλία και οι ΗΠΑ, όπως και η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, ζήτησαν από τη Μόσχα να εξακριβωθεί η αλήθεια, όταν οι Γερμανοί γιατροί που τον περιθάλπουν στο Βερολίνο συμπέραναν ότι παρουσιάζει «ίχνη δηλητηρίασης».
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο έκρινε πρόωρα τα συμπεράσματα αυτά, σημειώνοντας ότι στον οργανισμό του δεν εντοπίστηκε καμία συγκεκριμένη τοξική ουσία που να δείχνει ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης