Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ψηφίζουμε αναγκαστικά και λόγω των κρίσιμων στιγμών τη συμφωνία με την Αίγυπτο

Γεννηματά: Ψηφίζουμε αναγκαστικά και λόγω των κρίσιμων στιγμών τη συμφωνία με την Αίγυπτο
Στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση πορεύεται με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας υποστήριξε η κα.Γεννηματά
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τις δύο συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τον καθορισμό της ΑΟΖ.
Η κα.Γεννηματά επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι στα εξωτερικά θέματα κινείται με τη «λογική του βλέποντας και κάνοντας» ενώ υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει αναγκαστικά και λόγω της κρισιμότητας των στιγμών τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το μόνο που γνωρίζουμε για αυτή τη συμφωνία είναι ότι διεμβολίζει το τουρκολιβυκό σύμφωνο για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών».
Η κα.Γεννηματά υποστήριξε ότι «η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις», αναφέροντας ότι είναι αδιανόητο ότι το Oruc Reis εξακολουθεί να κόβει βόλτες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και να παραβιάζει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.
«Αυτό εννοούσατε κε Μητσοτάκη όταν μας λέγατε ότι καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη;» είπε η κα.Γεννηματά, η οποία υποστήριξε ότι χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο.
«Δεν υπάρχει εθνικό μέτωπο, διότι το αρνείστε παρά το γεγονός ότι ξέρετε ότι είναι κρίσιμες οι στιγμές» τόνισε η κα.Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «η πολιτική του διακρίνεται από αντιφάσεις».
Επιπλέον, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία, όταν αυτή έχει βάλει το πιστόλι στο τραπέζι.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης