Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στον κλοιό του κορωνοϊού η Αμερική, σε έξαρση στην Ευρώπη – Αντιγνωμία Trump - Fauci για το εμβόλιο – Στους 815 χιλ. οι νεκροί, στα 24 εκατ. τα κρούσματα

Στον κλοιό του κορωνοϊού η Αμερική, σε έξαρση στην Ευρώπη – Αντιγνωμία Trump - Fauci για το εμβόλιο – Στους 815 χιλ. οι νεκροί, στα 24 εκατ. τα κρούσματα
Σε ύφεση ο κορωνοϊός στην Κίνα, όπου παραμένει αμετάβλητος ο αριθμός των νεκρών από τον περασμένο Μάιο
Στον ασφυκτικό κλοιό του κορωνοϊού, προσπαθεί να «ανασάνει» η Αμερική, που συνεχίζει να μετρά κατά χιλιάδες τα κρούσματα και τους θανάτους καθημερινά. 
Η ένταση της πανδημίας σε ΗΠΑ και Λατινική Αμερική δοκιμάζει τις αντοχές, ενώ αναζωπυρώσεις και έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται και σε άλλες περιοχές του πλανήτη και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Ενδεικτικό της έντασης είναι ότι η επιδημία όχι μόνο δεν ανακόπηκε στις περιοχές που έχουν καλοκαίρι αλλά αντιθέτως εξακολουθεί να εξαπλώνεται ραγδαία, με το σύνολο των θυμάτων να προσεγγίζει τους 815.000 παγκοσμίως και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να βρίσκονται μια ανάσα από τα 24 εκατομμύρια.
ΗΠΑ, Λατινική Αμερική και Ευρώπη είναι οι περιοχές που έχουν υποστεί το πιο ισχυρό και φονικό πλήγμα του ιού ενώ ανησυχία υπάρχει και για μια σειρά από κράτη στην Ασία, όπως η Ινδία, το Χόνγκ Κόνγκ και η Νότια Κορέα, όπου και καταγράφεται νέα αναζωπύρωση κρουσμάτων.
Σε ύφεση φαίνεται πως είναι ο ιός στην Κίνα, όπου για 9η συνεχόμενη ημέρα δεν έχει αναφερθεί ούτε ένα εγχώριο κρούσμα, αν και οι κάτοικοι της πόλης Xinjiang παραμένουν σε κατ’οίκον περιορισμό προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες.
Την ίδια στιγμή ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Anthony Fauci προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχουν, εφόσον γίνει με βιαστικό τρόπο η διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, πριν ακόμα αποδειχθεί πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, καθώς υπάρχουν ανησυχίες στους επιστήμονες ότι ο πρόεδρος Trump, έχοντας τη δική του άποψη και στόχους, θα πιέσει έτσι ώστε αυτό να χορηγηθεί πριν από τις κρίσιμες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Συναγερμός έχει σημάνει επίσης, και στην επιστημονική κοινότητα για τις περιπτώσεις επαναμόλυνσης ασθενών από τον κορωνοϊό που καταγράφηκαν σε Ολλανδία, Βέλγιο και Χόνγκ Κόνγκ.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί από την επιδημία ξεπέρασαν τους 815.700, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 24 εκατομμύρια, ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, είναι περισσότεροι από 15,2 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 23.741.562 και οι θάνατοι σε 815.476
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 5.764.304 και σε νεκρούς με 178.129
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 115.309 και σε κρούσματα με 3.622.861
- Τρίτo σε νεκρούς το Μεξικό με 60.800 και τέταρτη η Ινδία με 58.390
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.519 νεκρούς.
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 611.450 – Στους 13.159 οι νεκροί
- Έκτο σε κρούσματα το Περού με 600.438, έβδομο το Μεξικό με 563.705, όγδοη η Κολομβία με 551.688 και ένατη η Ισπανία με 405.436
- Δέκατη η Χιλή με 399.568 κρούσματα
- Στους 35.441 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.533 οι νεκροί στη Γαλλία.
Image
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 177 χιλ. οι νεκροί από τον κορωνοϊό – Προειδοποιήσεις Fauci για το εμβόλιο

Περισσότεροι από 177.000 είναι οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 482 θάνατοι.
Συνολικά τα θύματα ανέρχονται σε 177.248, τη στιγμή που με ραγδαίο ρυθμό αυξάνεται και ο αριθμός των νέων μολύνσεων.
Μόλις τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 37.854 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται σε 5,74 εκατομμύρια.
Την ίδια στιγμή, πάντως, το ενδιαφέρον έχει μονοπωλήσει η προειδοποίηση του κορυφαίου Αμερικάνου επιδημιολόγου Anthony Fauci, ο οποίος προειδοποίησε ότι ενέχουν μεγάλοι κίνδυνοι εφόσον γίνει με βιαστικό τρόπο η διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, πριν ακόμα αποδειχθεί πως είναι αποτελεσματικό και ασφαλές.
Η προειδοποίηση Fauci έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο ο πρόεδρος Trump να ασκήσει πίεση στον FDA για την έγκριση ενός εμβολίου πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
«Ένα πράγμα που δεν θέλετε να δείτε είναι κάποιο εμβόλιο να λάβει έγκριση κατεπείγουσας χρήσης (emergency use authorization, EUA), προτού να έχετε πλήρη εικόνα για την αποτελεσματικότητά του.
Ένας από τους δυνητικούς κινδύνους, αν διανεμόταν πρόωρα εμβόλιο, είναι πως θα έκανε δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να συμμετάσχει κόσμος στις δοκιμές άλλων» είπε ο Fauci, αναφέροντας ότι η πολιτική του FDA για τα εμβόλια, τόσο για την πλήρη έγκρισή τους όσο και ως προς τον μηχανισμό της EUA, προϋποθέτει ρητώς ότι πρέπει να έχει αποδειχθεί πως είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.
«Η έγκριση της κατεπείγουσας χρήσης συνήθως χορηγείται για να γίνεται διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία ασθενειών που απειλούν την ανθρώπινη ζωή στις περιπτώσεις εκείνες που τα γνωστά οφέλη ξεπερνούν τους δυνητικούς κινδύνους από τη χρήση του σκευάσματος» υπογράμμισε ο Fauci, τονίζοντας: «Για εμένα, είναι απολύτως κεφαλαιώδες να αποδείξεις ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις στο να επιδειχθεί πλήρως πως το οποιοδήποτε εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό».
Image
Στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού η Λατινική Αμερική – Ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων

Στο κόκκινο εξακολουθεί να βρίσκεται η Λατινική Αμερική, η οποία πλήττεται σφόδρα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Είναι χαρακτηριστικό πως στις 10 πρώτες χώρες με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, οι 5 είναι από τη Λατινική Αμερική ενώ στην πρώτη πεντάδα με τους περισσότερους θανάτους, Βραζιλία και Μεξικό καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 565 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 17.078 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 115.309 επί συνόλου 3.622.861 μολύνσεων.
Εξίσου δραματική και η κατάσταση στο Μεξικό, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 320 θάνατοι και 3.541 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 60.800 επί συνόλου 563.705 περιπτώσεων μόλυνσης.
Την ίδια στιγμή, στο Περού ξεπεράστηκε το ορόσημο των 600.000 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ωστόσο το υπουργείο Υγείας επισήμανε ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 βρίσκεται σε πτώση.
Η χώρα καταγράφει 600.438 κρούσματα (+6.122 από την προηγουμένη) ενώ το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν άλλοι 150 θάνατοι με το συνολικό αριθμό των νεκρών να εκτιμάται σε 27.813.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλλει εκ νέου περιορισμούς στις συναθροίσεις και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο.
Εν τω μεταξύ, στην Χιλή το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν άλλοι 64 θάνατοι ασθενών και 1.903 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 10.916 και των κρουσμάτων σε 399.568.
Η Χιλή παραμένει σε «κατάσταση καταστροφής» που κηρύχθηκε μήνες πριν, ώστε οι αρχές να μπορούν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα, ανάμεσά τους την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και lockdown σε πόλεις ή περιοχές.
 Image

Προ των πυλών το δεύτερο κύμα στην Ευρώπη

Αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού είναι η Ευρώπη με τις περισσότερες κυβερνήσεις να μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους.
Η Ιταλία ανακοίνωσε πως αποκλείει ένα γενικό lockdown παρά τη σταθερή αύξηση των νέων κρουσμάτων (το περασμένο Σάββατο 22/8 ανακοίνωσε 1.071 νέα κρούσματα, τα περισσότερα από τον περασμένο Μάιο όταν και χαλάρωσε τα περιοριστικά μέτρα), αν και έχει θέσει σε εφαρμογή την υποχρεωτική διεξαγωγή τεστ σε όσους επιστρέφουν από διακοπές από Κροατία, Ελλάδα, Μάλτα και Ισπανία και έχει κλείσει τα night clubs.
Την επιβολή ενός νέου lockdown αποκλείει και η Γαλλία, η οποία πάντως έχει απαγορεύσει τη συνάθροιση πολλών ατόμων σε αρκετές επαρχίες ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε πολλές συνοικίες και σε δημόσιους χώρους στο Παρίσι ενώ η Ισπανία  έχει εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες μετά την έξαρση κρουσμάτων ενώ έχει επιβάλλει την παραμονή στο σπίτι στην Καταλονία.
Η Γερμανία έχει καταστήσει υποχρεωτικό το τεστ στα αεροδρόμια της χώρας για όσους επιστρέφουν από ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ το Βέλγιο έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στις Βρυξέλλες ενώ περιορισμοί υπάρχουν και στον αριθμό των πελατών στα εστιατόρια.
Παράλληλα η βελγική κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην οικονομία και στην κοινωνία ενώ έχει εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες για πολλές χώρες της Ευρώπης.
Image

Σε ύφεση ο κορωνοϊός στην Κίνα – Κανένα εγχώριο κρούσμα, 14 εισαγόμενα

Σε ύφεση βρίσκεται η επιδημία του  κορωνοϊού στην Κίνα καθώς το τελευταίο 24ωρο και για 9η συνεχόμενη ημέρα δεν αναφέρθηκε κάποιο νέο εγχώριο κρούσμα, παρά μόνο εισαγόμενα.
Το υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι το τελευταίο 24ωρο δεν ενημερώθηκε για τον εντοπισμό κανενός κρούσματος εντόπιας μετάδοσης του κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα, ωστόσο έκανε λόγο για 14 «εισαγόμενες» περιπτώσεις.
Την προηγουμένη, ανακοίνωνε 16 «εισαγόμενα» κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Δεν διαπιστώθηκε χθες κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.
Εντοπίστηκαν 16 ασυμπτωματικοί φορείς, αριθμός μειωμένος από τους 27 της προηγουμένης.
Χθες 36 άνθρωποι κρίθηκε πως ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία.
Έχουν αποθεραπευθεί συνολικά 79.961 άνθρωποι, σύμφωνα με τα δεδομένα του κινεζικού υπουργείου Υγείας. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 386 ασθενείς, οι 10 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 84.981 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Αυστραλία: Υποχωρεί η επιδημία του κορωνοϊού στη Βικτόρια – Μειώνονται θάνατοι και κρούσματα

Σημάδια ύφεσης καταγράφει η επιδημία του κορωνοϊού στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία, καθώς το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 8 νέοι θάνατοι και 148 κρούσματα.
Σημειώνεται πως το προηγούμενο 24ωρο είχαν αναφερθεί 15 θάνατοι και 116 μολύνσεις, αριθμός που ήταν και ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί εδώ και εβδομάδες.
Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Πολιτείας, που συνέβαλαν μεν οι μολύνσεις να μειωθούν, αλλά έχουν βαρύ αντίκτυπο στην οικονομία.
Το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας ενδέχεται να ξεπεράσει το 13% στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αυστραλία, σύμφωνα με πρόσφατες κυβερνητικές εκτιμήσεις.

Προβληματισμός για τις επαναμολύνσεις ασθενών από κορωνοϊό σε Ολλανδία, Βέλγιο και Χόνγκ Κόνγκ

Προβληματίζουν τους επιστήμονες τα περιστατικά επαναμολύνσεων ασθενών από κορωνοϊό σε Ολλανδία, Βέλγιο και Χόνγκ Κόνγκ, καθώς παραμένει μεγάλο ερώτημα το πόσο διαρκεί η περίοδος ανοσίας ενός ανθρώπου που έχει μολυνθεί και θεραπευτεί από τον ιό.
Σε δηλώσεις της η ιολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης της Ολλανδίας, Marion Koopmans υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής είναι πιο γνωστές περιπτώσεις ανθρώπων που ασθενούν από τον νέο κορωνοϊό για μεγάλο διάστημα, στη συνέχεια φαίνεται να αναρρώνουν, όμως μετά υποτροπιάζουν.
Όμως μια πραγματική επαναμόλυνση, όπως στις περιπτώσεις στην Ολλανδία, το Βέλγιο και το Χονγκ Κονγκ, απαιτεί γενετικό έλεγχο του ιού και στην πρώτη και τη δεύτερη μόλυνση ώστε να ελεγχθεί αν ο ιός διαφέρει λίγο στις δύο περιπτώσεις.
Σύμφωνα με την Koopmans, οι επαναμολύνσεις ήταν αναμενόμενες.
«Το γεγονός ότι εμφανίζεται κάποιος με επαναμόλυνση δεν με ανησυχεί.
Πρέπει να δούμε αν συμβαίνει συχνά» είπε η Koopmans, τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει στο εάν αυτές οι περιπτώσεις επαναμόλυνσης είναι σπάνιες ή αν υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι που ενδέχεται να επαναμολυνθούν ύστερα από ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών.
Ερευνητές στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα 24 Αυγούστου ότι εντόπισαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα επαναμόλυνσης από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για την εξέλιξη της πανδημίας.
"Αυτή η περίπτωση δείχνει ότι μια επαναμόλυνση μπορεί να συμβεί λίγους μήνες αφότου κάποιος ανέρρωσε από την πρώτη μόλυνση", αναφέρει στην ανακοίνωση το τμήμα Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKU).
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο ασθενής μολύνθηκε δύο φορές μέσα σε διάστημα τεσσαράμισι μηνών.
"Οι ασθενείς που προσβλήθηκαν ήδη από την Covid-19 θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι μπορεί να μολυνθούν και πάλι και οφείλουν να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα και να πλένουν τα χέρια τους", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους συντάκτες της μελέτης, ο Kelvin Kai-Wang To.
"Αυτή η περίπτωση δείχνει ότι ίσως είναι αρκετά δύσκολο να εξαλειφθεί η Covid επειδή ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα και μπορεί να επαναμολύνει τους ανθρώπους", όπως συμβαίνει και με άλλους κορονοϊούς οι οποίοι προκαλούν το απλό κρυολόγημα, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η γενετική ανάλυση έδειξε ότι οι δύο διαδοχικές μολύνσεις στον ίδιο άνθρωπο προκλήθηκαν από δύο διαφορετικά στελέχη του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την Covid-19.
"Αυτό αποδεικνύει ότι πρόκειται για νέα μόλυνση και όχι για παρατεταμένη παρουσία του ιού", εξήγησε ο Kelvin Kai-Wang To.

ΠΟΥ: Υποχρεωτική η μάσκα για τα παιδιά 12 ετών και άνω

Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν μάσκες, όπως οι ενήλικες, προκειμένου να συνδράμουν στον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοίνωσε το Σάββατο (22/8/2020) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
Τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 11 ετών πρέπει να φορούν μάσκα με μια προσέγγιση βάσει κινδύνου.
Τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω πρέπει να φορούν ιδιαίτερα μάσκα όταν δεν είναι εγγυημένη η απόσταση του ενός μέτρου από τους άλλους και υπάρχει ευρεία μετάδοση στην περιοχή, ανέφερε ο ΠΟΥ.
Το αν τα παιδιά ηλικίας μεταξύ έξι και 11 ετών πρέπει να φορούν μάσκες εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ένταση της μετάδοσης στην περιοχή, η ικανότητα του παιδιού να χρησιμοποιεί τη μάσκα, η πρόσβαση σε μάσκες και η κατάλληλη επίβλεψη ενηλίκων, σημειώνει ο Οργανισμός σύμφωνα με το Reuters.
Ο πιθανός αντίκτυπος στη μάθηση και την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη, καθώς και οι αλληλεπιδράσεις που έχει το παιδί με άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρές ασθένειες, θα πρέπει επίσης να διαδραματίσουν ρόλο.
Τα παιδιά ηλικίας πέντε ετών και κάτω δεν πρέπει να υποχρεούνται να φορούν μάσκες με βάση την ασφάλεια και το γενικό ενδιαφέρον του παιδιού, ανέφεραν o ΠΟΥ και η UNICEF.
Στο μεταξύ, σε περίπου δύο χρόνια αναμένει να τελειώσει η πανδημική κρίση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σύμφωνα με δηλώσεις του Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο Skynews, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, αντιπαρέβαλε το γεγονός πως και η πανδημία της ισπανικής γρίπης του 1918 ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο χρόνια.

Ρωσία: Στα σχέδια της Μόσχας η μηνιαία παραγωγή 6 εκατ. δόσεων του εμβολίου - Πάνω από 954 χιλ. τα κρούσματα

Aπό 1,5 εκατομμύριο μέχρι 2 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα του πιθανού εμβολίου της κατά της Covid-19 υπολογίζει να παράγει η Ρωσία μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Σταδιακά θα αυξήσει την παραγωγή στα 6 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα, δήλωσε την Κυριακή 23/8  ο υπουργός Βιομηχανίας Denis Manturov, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν στη Ρωσία οι δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα του εμβολίου που αναπτύχθηκε από το ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία είναι η τέταρτη χώρα στον κόσμο σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, μετά τις ΗΠΑ , τη Βραζιλία και την Ινδία.
Συνολικά στη Ρωσία καταγράφηκαν 954.328 κρούσματα και 16.341 θάνατοι.

ΟΗΕ - Κορωνοϊός: Στο παγκόσμιο σχέδιο εμβολίων συμμετέχουν 172 χώρες - Ζωτική η μεγαλύτερη χρηματοδότηση

Τη συμμετοχή 172 χωρών στο πρόγραμμα COVAX, που σχεδιάστηκε προκειμένου να διασφαλιστεί δίκαιη πρόσβαση σε εμβόλια κατά της COVID-19, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 24 Αυγούστου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όμως υπάρχει ανάγκη για περισσότερη χρηματοδότηση και οι χώρες πρέπει να κάνουν τώρα δεσμευτικές δηλώσεις.
Οι χώρες που επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος του παγκόσμιου προγράμματος COVAX έχουν προθεσμία έως τις 31 Αυγούστου προκειμένου να υποβάλουν εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΠΟΥ, με επιβεβαίωση της πρόθεσής τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα έως τις 18 Σεπτεμβρίου, και την καταβολή των αρχικών πληρωμών έως τις 9 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης