Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barley (Ευρωκοινοβούλιο): Υποκριτική η συζήτηση για τους πρόσφυγες στη Γερμανία

Barley (Ευρωκοινοβούλιο): Υποκριτική η συζήτηση για τους πρόσφυγες στη Γερμανία
Δεν πρέπει να προσποιούμαστε (σ.σ. οι Γερμανοί) ότι είμαστε τα υποδειγματικά παιδιά στην Ευρώπη, τόνισε σε συνέντευξή της η Γερμανίδα αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Μετά την άρνηση του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών Horst Seehofer (CSU) να δέχονται απευθείας πρόσφυγες όσες πόλεις και δήμοι το επιθυμούν, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Katarina Barley επέκρινε τον ρόλο της Γερμανίας στο προσφυγικό πρόβλημα.
«Η συζήτηση για τους πρόσφυγες στη Γερμανία είναι λίγο υποκριτική.
Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι είμαστε τα υποδειγματικά παιδιά στην Ευρώπη», είπε την Τρίτη σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (ARD) η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.
«Το πρόβλημα στην Ευρώπη υπάρχει εδώ και πάνω από 25 χρόνια, αλλά και στη Γερμανία επίσης, οι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν πραγματικά γι αυτό όταν ήρθαν οι πρόσφυγες.
Στο παρελθόν, όταν έφθαναν μόνο στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, δεν ενδιέφερε κανέναν στη Γερμανία.
Η ισχύουσα νομική πρακτική στην Ευρώπη δεν είναι δίκαιη, διότι πλήττει κράτη με άμεσα εξωτερικά σύνορα, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα», τόνισε.
«Εάν κριθεί αναγκαίο, απαιτείται πρώτα μια συμφωνία μεταξύ μεγάλου αριθμού κρατών.
Στο τέλος, μια μόνιμη λύση θα απαιτούσε κάτι περισσότερο από μια συναυλία πολλών μεμονωμένων φωνών», δήλωσε στο ARD η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, η οποία τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου της Gezine Schwan (επίσης SPD) για την απευθείας οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση των πόλεων και των δήμων που θα δέχονται πρόσφυγες .
«Δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε καν για το τι γίνεται με την Πολωνία ή τι γίνεται με την Ουγγαρία, αλλά να αναρωτιόμαστε περισσότερο τι γίνεται με τις πόλεις της Πολωνίας;
Τι γίνεται με τις ουγγρικές πόλεις;
Επειδή οι πολίτες είναι συχνά πολύ πιο μπροστά από την κυβέρνηση», κατέληξε η Barley.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης