Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department για συναντήσεις Erdogan με Χαμάς: Η Τουρκία απομονώνεται ακόμα περισσότερο

State Department για συναντήσεις Erdogan με Χαμάς: Η Τουρκία απομονώνεται ακόμα περισσότερο
Αντίδραση των ΗΠΑ για τις συναντήσεις Erdogan με δύο ηγέτες της Χαμάς
Τη δυσαρέσκεια του για τις κινήσεις της Τουρκίας εξέφρασε για ακόμα μία φορά το State Department.
Αφορμή είναι οι επικείμενες συναντήσεις του Rejep Tayyip Erdogan με ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Morgan Ortagus: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έντονα αντίθετες στην φιλοξενία που παρείχε ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan σε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.
Η Χαμάς προσδιορίζεται σαν τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενούνται από τον Πρόεδρο Erdogan είναι ειδικά καθορισμένοι παγκόσμιοι τρομοκράτες.
Το αμερικανικό πρόγραμμα κατά της τρομοκρατίας αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα αυτά, για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές».
Και συνέχισε, τονίζοντας πως... «η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Erdogan σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα.
Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Erdogan καλωσόρισε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης