Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Καμία συζήτηση με την Τουρκία όσο υπάρχει στρατιωτική πίεση

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Καμία συζήτηση με την Τουρκία όσο υπάρχει στρατιωτική πίεση
Το μόνο θέμα που συζητά η Ελλάδα είναι η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ υποστήριξε ο υπ.Επικρατείας
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει καμία συζήτηση με την Τουρκία όσο υπάρχει η στρατιωτική πίεση στην περιοχή μας διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης ενόψει της άφιξης στην Αθήνα του Γερμανού ΥΠΕΞ, Heiko Maas και εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.
«Για να γίνει διάλογος με την γειτονική χώρα, πρέπει να πάψουν οι επιθετικές ενέργειες και να υπάρχει οριοθέτηση του διαλόγου.  
Το μόνο θέμα που συζητά η Ελλάδα είναι η  υφαλοκρηπίδα και η οικονομική αποκλειστική ζώνη» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γεραπετρίτης
Αναφερόμενος στο ρόλο που έχει διαδραματίσει σε αυτήν την κρίση η Γαλλία, ο κ.Γεραπετρίτης είπε ότι από την αρχή της κρίσης με την Τουρκία, έχει δείξει ότι έχει διάθεση να αναλάβει ηγετικό ρολό και έχει επιδείξει έμπρακτη αλληλεγγύη στην χώρα μας.
Όσον αφορά τη Γερμανία, ο κ.Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Γερμανία μπορεί  να προσφέρει υπηρεσία διαμεσολάβησης για να καθίσουμε Ελλάδα και Τουρκία στο ίδιο τραπέζι.
«Αν βρεθούμε, θα είμαστε εκεί μόνο εμείς και η Τουρκία» είπε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος υποστήριξε ότι αποτελεί μεγάλη και ιστορική στιγμή για την χώρα η αυριανή κύρωση των συμφωνιών της Ελλάδας με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τον καθορισμό της ΑΟΖ.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με την Αίγυπτο ο κ.Γεραπετρίτης είπε ότι είναι μια επωφελής και δίκαιη συμφωνία ενώ κατηγόρησε για βαθύ λαϊκισμό την αξιωματική αντιπολίτευση με αιχμή το «παρών» που ψήφισε στην εν λόγω συμφωνία με την Αίγυπτο.
Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση του και να υπερψηφίσει τη συμφωνία, λέγοντας πως είναι αδιανόητη η άρνηση του κόμματος να αντιληφθεί την ιστορικότητα της στιγμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης