Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Προ των πυλών μία διόρθωση στη Wall Street – Στην… Apple οφείλεται το ράλι

Morgan Stanley: Προ των πυλών μία διόρθωση στη Wall Street – Στην… Apple οφείλεται το ράλι
Μόνο μια μετοχή της Apple, συνέβαλε στο 105% της συνολικής απόδοσης του Nasdaq 100 και S&P 500 και 88% της συνολικής απόδοσης του Dow Jones Industrial Average αναφέρει η Morgan Stanley
Η τεράστια διαφορά μεταξύ των αποδόσεων στις μετοχές της Wall Street αποτελεί μία ένδειξη για σημαντική διόρθωση προσεχώς, αναφέρει σε ανάλυσή της η Morgan Stanley, υπογραμμίζοντας –όπως και λοιποί αναλυτές– ότι τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά των τελευταίων ημερών σε Nasdaq και S&P 500 οφείλονται σε λίγες μόνο εταιρείες.
Το πιο τρανό παράδειγμα αποτελεί η Apple, στην οποία αποδίδεται το 105% (δηλαδή αντιστάθμισε και αρνητικές αποδόσεις) των κερδών των Nasdaq 100 και S&P 500 και το 88% των κερδών του Dow Jones Industrial Average.
Μόνο μια μετοχή της Apple, συνέβαλε στο 105% της συνολικής απόδοσης του Nasdaq 100 και S&P 500 και 88% της συνολικής απόδοσης του Dow Jones Industrial Average.
Ουσιαστικά το ράλι στην Wall είναι απόρροια ελάχιστων μετοχών και η παράμετρος αυτή αποτελεί πιθανή ανησυχία.
Κατά την Morgan Stanley είμαστε πολύ κοντά σε μια διόρθωση.
Το ερώτημα είναι - τι θα την προκαλέσει;
Εσχάτως υπήρξαν αρκετές εξελίξεις που θα μπορούσαν να έχουν συνολικά αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές μετοχών βραχυπρόθεσμα:
Κατ 'αρχάς, αρκετά πανεπιστήμια αποφάσισαν εκπαίδευση από το διαδίκτυο πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη σε σχέση με αυτά που προσδοκούσαμε στα μέσα Απριλίου 2020.
Δεύτερον, εκτός από τις αυξημένες ανησυχίες από τα σχολεία που στρέφονται στο Διαδίκτυο, το Κογκρέσο παραμένει σε αδιέξοδο για τον επόμενο γύρο δημοσιονομικών κινήτρων.
Τρίτον, η Morgan Stanley σημειώνει ότι η FED δεν έχει δώσει άλλες κατευθυντήριες γραμμές για την πολιτική που θα ακολουθήσει.
Εν τω μεταξύ, η εκτύπωση χρημάτων της Fed επιτρέπει απλώς στο υπάρχον ελαττωματικό σύστημα να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο.
Η νομισματική πολιτική μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/MS%20equal%20weighted.jpg?itok=ZcNe7Cln
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/equity%20concentration_2.jpg?itok=ifOHc5_o
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης