Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άνοδος του δείκτη Σικάγο Fed τον Ιούλιο του 2020

ΗΠΑ: Άνοδος του δείκτη Σικάγο Fed τον Ιούλιο του 2020
Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται τον Ιούλιο του 2020
Η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ συνέχισε να επεκτείνεται τον Ιούλιο του 2020, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve Bank του Σικάγο.
Ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Σικάγο Fed διαμορφώθηκε στις 1,18 μονάδες τον Ιούλιο, χαμηλότερα από την αναθεωρημένη μέτρηση των 5,33 μονάδων τον Ιούνιο.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 4 μονάδες.
Ο δείκτης διάχυσης CFNAI διαμορφώθηκε στις 0,62 μονάδες από τις 0,14 μονάδες τον Ιούνιο.
Τα στοιχεία σηματοδοτούν ότι η εθνική οικονομική ανάπτυξη ενισχύεται, καθώς διαμορφώνεται υψηλότερα του επιπέδου των -0,35 μονάδων που παραδοσιακά συνδέεται με περιόδους οικονομικής ανάπτυξης.
Ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο εν μέσω αυστηρού lockdwown για τον περιορισμό του κορονοϊού, αλλά ανέκαμψε τον Μάιο και τον Ιούνιο καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί.
Ο CFNAI αποτελείται από 85 οικονομικούς δείκτες που καλύπτουν τέσσερις ευρείες κατηγορίες: παραγωγή και έσοδα, απασχόληση, ανεργία και ωράρια, προσωπική κατανάλωση και στέγαση, και πωλήσεις, παραγγελίες και αποθέματα.
Τον Ιούλιο, τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες συνέβαλαν θετικά, αλλά όλες είχαν αρνητική συμβολή σε σχέση με τον Ιούνιο.
Ο τρίμηνος κινητός μέσος όρος του δείκτη, διαμορφώθηκε σε θετικό επίπεδο τον Ιούλιο, και διαμορφώθηκε στις 3,59 μονάδες από τις -2,78 μονάδες τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης