Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα οδηγείται στο σενάριο του "διπλού χτυπήματος" με ύφεση -9,8% το 2020 - Στην Ισπανία το μεγαλύτερο πλήγμα του κορωνοϊού

tags :
ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα οδηγείται στο σενάριο του
Η χώρα με το μικρότερο αντίκτυπο ελέω πανδημίας είναι η Νότια Κορέα, με την ύφεση να εκτιμάται στο -2,5%, επίσης υπό το σενάριο του "διπλού χτυπήματος"
Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού, το σενάριο του "διπλού χτυπήματος" στην οικονομία, το οποίο εκτίμησε ο ΟΟΣΑ λαμβάνει πλέον τις μεγαλύτερες πιθανότητες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανανέωση των εκτιμήσεων του ΟΟΣΑ, το σενάριο του "διπλού χτυπήματος" θα οδηγήσει την ύφεση στην ελληνική οικονομία το 2020 στο -9,8%, από -8% που ήταν η εκτίμηση για την απουσία δεύτερου κύματος.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι για το 2021 προβλέπει ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, βλέπει νέο κύμα πανδημίας και η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι 4,5%.
Η πρόβλεψη για την ανεργία το 2020 είναι 19,4% και 19,6% για το 2021, και ως προς το χρέος 196,9% και 190,7% για το 2020.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η χώρα που θα πληγεί περισσότερο είναι η Ισπανία, με την ύφεση το 2020 να φτάνει το -14,4%, υπό το σενάριο του "διπλού χτυπήματος", ενώ η χώρα με το μικρότερο αντίκτυπο ελέω πανδημίας είναι η Νότια Κορέα, με την ύφεση να εκτιμάται στο -2,5%, επίσης υπό το σενάριο του "διπλού χτυπήματος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης