Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αμερικανικές εκλογές - Είκοσι αναλυτές προβλέπουν το αποτέλεσμα και την αντίδραση των αγορών

Αμερικανικές εκλογές - Είκοσι αναλυτές προβλέπουν το αποτέλεσμα και την αντίδραση των αγορών
Οι αμερικανικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου του 2020
Στην εκτίμηση ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden, θα είναι ο νικητής των αμερικανικών εκλογών στις 3 Νοεμβρίου του 2020 συγκλίνει η πλειοψηφία των τεχνικών αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του CNBC.
Ωστόσο, οι αναλυτές ήταν διχασμένοι ως προς το πως θα αντιδράσουν ο αγορές.
Ειδικότερα, 14 από τους 20 αναλυτές που συμμετείχαν στην έρευνα «βλέπουν» νίκη του Biden έναντι του Donald Trump.
Οι μισοί από τους 20 αναλυτές αναμένουν ότι ο S&P 500 θα υποχωρήσει τον πρώτο μήνα μετά τις εκλογές.
Πέντε από τους 20 αναλυτές αναμένουν ράλι, τέσσερις προβλέπουν μια αγορά που θα κινείται σε συγκεκριμένο εύρος, ενώ ένας αρνήθηκε να απαντήσει.
Επίσης, 8 αναλυτές αναμένουν μια υποχώρηση της τάξης του 5% για τον S&P 500 τον πρώτο μήνα μετά τις εκλογές, με τρεις εξ αυτών να βλέπουν νίκη του Biden, δύο νίκη Trump και δύο να προβλέπουν αμφισβητούμενες εκλογές.
Δύο στρατηγικοί αναλυτές προβλέπουν υποχώρηση του S&P 500 κατά 10% μετά τις εκλογές, ένας εξ αυτών επέλεξε τον Biden κι ένας άλλος τον Trump.

Νίκη Trump ή αμφισβητούμενες εκλογές

Στην ερώτηση ποια θα είναι η αντίδραση των αγορών σε μια νίκη του Trump, 11 αναλυτές δήλωσαν ότι ο S&P θα κάνει ράλι 5%.
Ακόμα 5 είπαν ότι η αγορά θα παραμείνει σε ένα συγκεκριμένο εύρος διακύμανσης.
Κάποιοι δήλωσε ότι ενώ ο πρόεδρος Trump ήταν θετική εξέλιξη για τις κεφαλαιαγορές κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του, η άνοδος περιορίζεται στο 2021, καθώς οι περιορισμοί του στο εμπόριο και τη μετανάστευση θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομική παραγωγή.
Ένα μεγάλο ρίσκο για τις αγορές παραμένουν οι πολύ υψηλές εκτιμήσεις με τις εξελίξεις σχετικά με το εμβόλιο να είναι οι μόνες που προσφέρουν στήριξη για τις αγορές σε υψηλά ρεκόρ.
Οι ερωτηθέντες ανησυχούσαν σαφώς για την πιθανότητα αμφισβητούμενων εκλογών.
Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τις συνέπειες μιας τέτοιας σύγκρουσης για τις αγορές, 11 αναλυτές προέβλεψαν πτώση 5-10% και πέντε άλλοι δήλωσαν ότι το sell off θα μπορούσε να είναι χειρότερο από το 10% για τον S&P.

Το εύρος διακύμανσης για τον S&P 500

Όσον αφορά το εύρος διακύμανσης για τον S&P 500, 8 αναλυτές το έθεσαν τις 3.400 με 3.600 μονάδων ως στόχος για τον Δεκέμβριο του 2020.
Πέντε έθεσαν το εύρος των 3.000 με 3.200 μονάδες, που θα μπορούσε να ισοδυναμεί με υποχώρηση 6-12% από τα τρέχοντα επίπεδα.
Οι αποτιμήσεις και η αβεβαιότητα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού ήταν οι βασικοί λόγοι για το αρνητικό outlook.
Σύμφωνα με τρεις αναλυτές, το S&P θα ολοκληρώσει το έτος πάνω από τις 3.600 μονάδες, ενώ δύο δήλωσαν ότι θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω από τις 3.000 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης