Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τεχνική Ολυμπιακή: Απογοήτευση μετόχων – Δεν ξεκαθάρισε το τίμημα του Πόρτο Καρράς

Τεχνική Ολυμπιακή: Απογοήτευση μετόχων – Δεν ξεκαθάρισε το τίμημα του Πόρτο Καρράς
Προχωρούν οι αποζημιώσεις των χρονομισθωτών – Εισέπραξε χρήματα από το Ελληνικό Δημόσιο
Αν και αρκετοί μέτοχοι της Τεχνικής Ολυμπιακής περίμεναν με αγωνία τη γενική συνέλευση της περασμένης Παρασκευής 21/8, δυστυχώς, για άλλη μια φορά απογοητεύτηκαν.
Ίσως μάλιστα να ήταν και η πιο κρίσιμη αφού και η ίδια η διοίκηση είχε καλέσει τους μετόχους να παρευρεθούν μαζικά και να θέσουν ερωτήματα.
Ωστόσο, η Γενική Συνέλευση απογοήτευσε τους παρευρισκόμενους, αφού από τη μία  δεν παρευρέθηκε μέλος της οικογένειας  και από την άλλη γιατί δεν έγινε γνωστό το τελικό ποσό της συναλλαγής πώλησης του Πόρτο Καρράς.
Αντιθέτως, ειπώθηκε στο τέλος και μετά από σχετική πίεση ότι σημαντικό μέρος είναι καταβεβλημένο σε τράπεζα και το υπόλοιπο ποσοστό σε escrow account (δεσμευμένο λογαριασμό).
Το τέλος της Οδύσσειας  προβλέπεται για το τέλος του έτους, καθώς η ελεγκτική παραδίδει το πόρισμα στην Deloitte μέσα Σεπτεμβρίου, η οποία με την σειρά της εντός 45 ημερών θα βγάλει αντίστοιχα το δικό της πόρισμα.
Τέλος, στο spa agreement οι όροι σχετικά με μελλοντικές υποχρεώσεις της Τεχνικής Ολυμπιακής  δεν υφίστανται πλέον, καθώς για την κατασκευαστική εταιρεία, το Μάιο έγινε απόσχιση από την συμφωνία και πέρασε πίσω στην Τεχνική Ολυμπιακή.
Σε ερωτήματα μετόχων για επιστροφή κεφαλαίου , απαντήθηκε ότι δεν είναι της παρούσης, αλλά αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή.
Στο θέμα διερεύνηση καινούργιων δραστηριοτήτων (κερδοφόρων), γενικά αναφέρθηκαν οι τομείς της ναυτιλίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του real estate development, προφανώς αφού ολοκληρωθεί η συναλλαγή, άρα από το 2021 και μετά.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν και για τις χρονομισθώσεις, επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει πριν λίγες εβδομάδες το Bankingnews, αφού η εταιρεία έχει ξεκινήσει να αποζημιώνει χρονομισθωτές.
Οι αποζημιώσεις στο χειρότερο σενάριο θα ανέλθουν στα 9 εκατ. ευρώ ενώ υπενθυμίζεται πως ήδη έχουν γίνει προβλέψεις για ποσό ύψους 7 εκατ. ευρώ.
Σε θετικά νέα, η εταιρεία έχει αρχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από αυτά που της οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ακριβή ποσά.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό οι απαιτήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχονταν στα 13 εκατ. ευρώ αλλά έχουν γίνει και απομειώσεις συνολικού ύψους 15,5 εκατ. ευρώ χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτά τα ποσά οι τόκοι υπερημερίας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης