Τελευταία Νέα
Διεθνή

Veran (Γάλλος υπ. Υγείας): Στη Γαλλία ο κορωνοϊός μολύνει περισσότερο ανθρώπους κάτω των 40 ετών

Veran (Γάλλος υπ. Υγείας): Στη Γαλλία ο κορωνοϊός μολύνει περισσότερο ανθρώπους κάτω των 40 ετών
Συνολικά στη Γαλλία οι νεκροί έφτασαν τους 30.517 και τα κρούσματα σε 275.562
Τέσσερις φορές περισσότερο ανθρώπους κάτω των 40 ετών μολύνει ο νέος κορωνοϊός στη Γαλλία απ’ ό,τι τους άνω των 65, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας, Olivier Véran, ο οποίος σημειώνει ότι αύξηση καταγράφουν και οι μολύνσεις των πιο ηλικιωμένων και πιο ευάλωτων.
Όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Journal du Dimanche (JDD),  «βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση», ενώ οι υψηλότεροι αριθμοί των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που επιβεβαιώνονται δεν οφείλονται μόνο στο ότι γίνονται περισσότερα τεστ.
Σύμφωνα με τον Olivier Véran, ήδη η μετάδοση από τη μια ηλικιακή κατηγορία στην άλλη, από ανθρώπους μεταξύ 2 και 40 ετών σε μεγαλύτερους, συνήθως τους γονείς τους, συμβαίνει.
«Θα εφαρμοστούν νέα μέτρα σύντομα», σημειώνει, χωρίς να δίνει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Ο ίδιος εκτιμά ότι τα πάρτι και οι συναθροίσεις όπου δεν τηρούνται οι κανόνες της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης είναι πλέον η κυριότερη πηγή της εξάπλωσης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι νεότεροι φορείς του SARS-CoV-2 είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν λιγότερες επιπλοκές.
Πάντως, ο Olivier Véran αποκλείει την επιβολή νέου lockdown για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και επισημαίνει ότι μπορεί να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο, καθώς καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τόσο στη Γαλλία, όσο και σε άλλα κράτη.
«Δεν πρόκειται για γαλλική εξαίρεση, πρόκειται για ευρωπαϊκή δυναμική», εξηγεί.
Σημειώνεται ότι στη Γαλλία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο ακόμη 3.602 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 9 θάνατοι.
Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 4.711 άνθρωποι και οι 380 από αυτούς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.
Συνολικά στη Γαλλία οι νεκροί έφτασαν τους 30.517 και τα κρούσματα σε 275.562.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης