Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Δεν τίθεται κανένα θέμα να μην ξανανοίξουν τα σχολεία

Johnson (Βρετανία): Δεν τίθεται κανένα θέμα να μην ξανανοίξουν τα σχολεία
Τι ανέφερε ο B. Johnson
Κανονικά το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο δρομολογεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξανανοίξουν.
«Δεν τίθεται θέμα να μην ξανανοίξουν τα σχολεία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson,  σε συμμάχους του, γράφει  η εφημερίδα "Sunday Telegraph".
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, ανέφερε ότι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο αποτελεί επιτακτική ανάγκη από κοινωνική, οικονομική και ηθική άποψη και επέμεινε ότι τα σχολεία θα πρέπει να μπορούν να λειτουργούν με ασφάλεια παρά την πανδημία της COVID-19.
Οι Sunday Times είχαν γράψει αυτόν τον μήνα ότι από τον Boris Johnson δόθηκε εντολή για τη διεξαγωγή εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κόσμου ώστε να διασφαλιστεί ότι τα σχολεία θα ανοίξουν εγκαίρως.
 Στο μεταξύ, τη θέση του Johnson ενίσχυσαν και οι επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, που δήλωσαν ότι τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, προειδοποιώντας ότι το να χάσουν το σχολείο δημιουργεί πολύ μεγαλύτερους κινδύνους γι' αυτά από το να προσβληθούν από νέο κορωνοϊό.
«Πολύ λίγα, αν όχι καθόλου, παιδιά ή έφηβοι θα υποστούν μακροπρόθεσμα βλάβη από την COVID-19 μόνο και μόνο επειδή πηγαίνουν σχολείο», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι ανώτατοι σύμβουλοι για θέματα υγείας των κυβερνήσεων της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
«Αυτό πρέπει να το αντιπαραβάλλουμε με μια βεβαιότητα που υπάρχει για τη μακροπρόθεσμη βλάβη που θα υποστούν πολλά παιδιά και νέοι άνθρωποι αν δεν πηγαίνουν σχολείο», προσθέτουν στην ανακοίνωσή τους.
Αντιθέτως,  υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ένα πολύ χαμηλό ποσοστό πρόκλησης σοβαρής ασθένειας στα παιδιά, ακόμη κι αν προσβληθούν από SARS-CoV-2, και έναν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο θανάτου.
«Το ποσοστό των συμπτωματικών κρουσμάτων που απαιτούν νοσηλεία υπολογίζεται ότι είναι 0,1% για τα παιδιά ηλικίας 0-9 ετών και 0,3% μεταξύ αυτών ηλικίας 10-19, σε σύγκριση με ένα ποσοστό νοσηλείας άνω του 4% στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον γενικό πληθυσμό», σημειώνουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης