Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον Σεπτέμβριο η αποκάλυψη του σχεδίου ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας, ύψους 100 δισεκ. ευρώ

Τον Σεπτέμβριο η αποκάλυψη του σχεδίου ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας, ύψους 100 δισεκ. ευρώ
«Το σχέδιο ανάκαμψης είναι έτοιμο, το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του εξακολουθεί να ισχύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Gabriel Attal
Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο (22/8/2020) ότι θα αποκαλύψει τελικά τον Σεπτέμβριο, αντί της ερχόμενης Τρίτης όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, τις λεπτομέρειες του σχεδίου των 100 δισεκ. ευρώ για την αναζωογόνηση της οικονομίας.
Βασικός λόγος γι΄ αυτή τη μικρή αναβολή είναι ότι η γαλλική κυβέρνηση επικεντρώνεται στην προετοιμασία της νέας σχολικής περιόδου.
«Το σχέδιο ανάκαμψης είναι έτοιμο, το χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του εξακολουθεί να ισχύει», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Gabriel Attal, όπως μεταδίδει το Reuters.
Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά την 1η Σεπτεμβρίου, αφού τα περισσότερα έκλεισαν κατά τη διάρκεια του δίμηνου lockdown για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Η Γαλλία έχει ήδη σκιαγραφήσει ορισμένες πτυχές του σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας, όπως περικοπές στους εγχώριους φόρους επιχειρήσεων, επενδύσεις για την προώθηση θέσεων εργασίας για τους νέους και χρηματοδότηση περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης