Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Η τύχη της Wall Street κρίνεται στις 27 Αυγούστου 2020, καταλύτης η Fed

Bank of America: Η τύχη της Wall Street κρίνεται στις 27 Αυγούστου 2020, καταλύτης η Fed
Στις 27 Αυγούστου και αργότερα τον Σεπτέμβριο θα κριθεί η τύχη του αμερικανικού χρηματιστηρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει η επενδυτική τράπεζα Bank of America
Στις 27 Αυγούστου αλλά και αργότερα τον Σεπτέμβριο θα κριθεί η τύχη του αμερικανικού χρηματιστηρίου και το αν θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με τη Fed να αποτελεί καταλύτη εξελίξεων, σύμφωνα με όσα αναφέρει η επενδυτική τράπεζα Bank of America.
Πέρα από ό,τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία, το χρηματιστήριο, εξαρτώμενο μόλις από μια χούφτα μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, συνεχίζει την ανοδική πορεία του, καθώς, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής αναλυτής της BofA, Μichael Harnett, έχει εθιστεί στην «αγάπη».
Όπως σημειώνεται σχετικώς, το κολοσσιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed και δίχως τέλος στήριξη στην αγορά, που οδήγησε στην «καταπίεση» του οικονομικού κύκλου, αποτυπώνεται στην απόδοση των ομολόγων των αμερικανικού Δημοσίου, στα πιστωτικά περιθώρια και στην έκδοση εταιρικών ομολόγων στις ΗΠΑ, που σε ετήσια βάση έφτασαν σε αξία τα 2,5 τρισεκ. δολ.
Ωστόσο, το ανοδικό σερί είναι πολύ πιθανό να τερματιστεί την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που η Fed εκτιμήσει πως η ρευστότητα είναι στο μέγιστο επίπεδο, στις 27 Αυγούστου, στο Jackson Hole.
Στο μεταξύ, ο δείκτης φόβου – VIX είναι στις 20 μονάδες, το αμερικανικό δεκαετές στις μονάδες βάσης, τα spreads στις 500 μονάδες βάσης και τα spread από άλλα ομόλογα επενδυτικού βαθμού στις 125 μονάδες βάσης.
Φυσικά, αν ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δεν ανακοινώσει τίποτε, οι κερδοσκοπικές κινήσεις στη Wall Street θα συνεχιστούν.

Το χαρτοφυλάκιο της Bofa παραμένει προσανατολισμένο στο lockdown

Με το βλέμμα πέρα από το φθινόπωρο, η Bofa «βλέπει» περαιτέρω κινδύνους για τις αγορές.
Μάλιστα, κρίνει ότι το περιβάλλον για τις growth μετοχές είναι αρνητικό - το ανώτατο όριο κεφαλαιοποίησης της Apple (2 τρισεκ. δολ.) ισοδυναμεί με τον δείκτη FTSE του Ηνωμένου Βασιλείου (2,2 τρισεκ, δολ.).
Η διάρκεια της bull market ξεπερνά τους έξι μήνες, ενώ η δυναμική της αγορά το διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2020 ομοιάζει με την ιδιαίτερα θετική περίοδο του Οκτωβρίου του 1932 και του Ιανουαρίου του 2000.

Στο μεταξύ, ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει 800.000 θανάτους, 50 εκατομμύρια θανάτους, συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 10 τρισεκ. δολ., QE 8,5 τρισεκ. δολ. (1,6 δισεκ. δολ. ανά ώρα) – κάτι που δεν πρόκειται να επαναληφθεί τους επόμενους 12 μήνες, εκτός αν υπάρξει νέα κρίση.
Kατά τα άλλα, η ΒofA είναι πιο θετική στις value μετοχές, λόγω της αύξησης του πληθωρισμού από τα προγράμματα δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης.
Το δημοσιονομικό πακέτο ύψους 12,1 τρισεκ. δολ. κάνει τις πράξεις ανοιχτής αγοράς να φαίνονται νάνοι (8,5 τρισεκατομμύρια δολάρια).
Στο μεταξύ, το δολάριο διανύει μια bear market, οι μετοχές που συνδέονται με τις αναδυόμενες αγορές υπεραποδίδουν, ενώ τα εμπορεύματα, οι value και small cap μετοχές θα προκαλέσουν πληθωριστικές τριβές.
Ωστόσο για να ανέβουν οι μισθοί πρέπει τα παιδιά και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις, αναφέρει η BofA.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, όλα θα εξαρτηθούν από τη Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης