Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα άνοδος στη Wall Street, σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500 - Στο +0,7% ο Dow Jones

Νέα άνοδος στη Wall Street, σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500 - Στο +0,7% ο Dow Jones
Σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500
(upd) Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτοξεύθηκε σήμερα 21/8 ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στη Wall Street, ενώ σε επίπεδο – ρεκόρ έκλεισε και ο δείκτης – βαρόμετρο S&P 500, με ιδιαίτερη ώθηση από τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών τον Ιούλιο 2020 στις ΗΠΑ –αύξηση ρεκόρ, 24,7%.
Nasdaq και S&P 500 σημείωσαν άνοδο 0,42% και 0,37% στις 11.311,8 και 3.398,2 μονάδες αντίστοιχα, ενώ ο βιομηχανικός Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε 0,69%, απέχοντας όμως πολύ από τα ιστορικά υψηλά.
Image
Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι στους τρεις κύριους δείκτες:
Image
Image
Image

ΗΠΑ: Βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Αύγουστο 2020, σε υψηλό 18 μηνών ο σύνθετος PMI

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών διαμορφώθηκε ο σύνθετος δείκτης PMI (Purchase Managers Index) της IHS Markit για τις ΗΠΑ τον Αύγουστο 2020, αποτυπώνοντας μία αισθητά βελτίωση στην οικονομική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 54,7 μονάδες (σσ: πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται βελτίωση) από 50,3 μονάδες τον Ιούλιο.
Σε ό,τι αφορά τον επιμέρους PMI για τη μεταποίηση, ενισχύθηκε σε υψηλό 19 μηνών, 53,6 μονάδες από 50,9 μονάδες ένα μήνα πριν.
Τέλος, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε σε υψηλό 17 μηνών τον Αύγουστο 2020, στις 54,8 μονάδες από 50 τον Ιούλιο.

Συνεχίζεται ο εφιάλτης της ανεργίας στις ΗΠΑ: Ξανά πάνω από το 1 εκατ. οι αιτήσεις για το επίδομα

Ξανά πάνω από το 1 εκατ. διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς έφτασαν τα 1,11 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Αυγούστου, από 971 χιλ. την προηγούμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερες από ό,τι πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.
Νωρίτερα μέσα στο έτος βρίσκονταν στα χαμηλά των 200.000 και έφτασαν κοντά στα κατώτατα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για το επίδομα βελτιώθηκαν, αφού διαμορφώθηκαν στα 14,844 εκατ.

Fed: Τεράστιο το πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ από τον κορωνοϊό, ασθενής η ανάκαμψη

Το τεράστιο πλήγμα του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία υπογραμμίζουν τα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) της Federal Reserve κατά τη συνεδρίαση στις 27-28 Ιουλίου 2020, όπως απορρέει από τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν σήμερα 19/8.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα υπογραμμίζει τη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει το πλήρες φάσμα εργαλείων της για να υποστηρίξει την οικονομία των ΗΠΑ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, προωθώντας έτσι τους στόχους της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών.
Το ξέσπασμα του κορωνοϊού, σημειώνεται, προκαλεί τεράστιες ανθρώπινες και οικονομικές δυσκολίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.
Μετά από έντονες μειώσεις, η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση αυξήθηκαν κάπως τους τελευταίους μήνες, αλλά παραμένουν πολύ κάτω από τα επίπεδα στις αρχές του 2020.
«Η χαμηλότερη ζήτηση και οι σημαντικά χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου συγκρατούν τον πληθωρισμό των τιμών καταναλωτή.
Οι συνολικές χρηματοοικονομικές συνθήκες βελτιώθηκαν τους τελευταίους μήνες, εν μέρει αντανακλώντας μέτρα πολιτικής για τη στήριξη της οικονομίας και τη ροή πίστωσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ.
Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί σημαντικά από την πορεία του ιού.
Η συνεχιζόμενη κρίση στον τομέα της δημόσιας υγείας θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον και θέτει σημαντικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα.
Υπό το φως αυτών των εξελίξεων, η Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει το εύρος στόχων για το ποσοστό των ομοσπονδιακών κεφαλαίων σε 0% έως 0,25%.
Η Επιτροπή αναμένει να διατηρήσει αυτό το εύρος στόχων έως ότου είναι πεπεισμένη ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει τα πρόσφατα γεγονότα και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τράπεζα.

Υποχώρησε ο μεταποιητικός δείκτης Philly Fed τον Αύγουστο

Η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου επεκτάθηκε και τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Federal Reserve Bank of Philadelphia.
Ειδικότερα, τα ο μεταποιητικός δείκτης της Philadelphia Fed κινήθηκε σε θετικό έδαφος για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας μικρή μείωση τον Ιούλιο.
Ο δείκτης απασχόλησης επίσης «συρρικνώθηκε» κατά τον ίδιο μήνα, υποχωρώντας 7 μονάδες τον Αύγουστο, στις 17,2.
Σημειώνεται ότι μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες βελτιώνονται.

Μετριάστηκε η πτώση στις ευρωαγορές - Στο -0,1% DAX και CAC, -0,3% οι FTSE και CAC

Με ηπιότερη πτώση έκλεισαν σήμερα 21/8 οι ευρωπαϊκές μετοχές, όταν ενδο-συνεδριακά υποχωρούσαν ακόμη και άνω του 1%.
Οι γεωπολιτικές εντάσεις, η πανδημία του κορωνοϊού και τα οικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, διατήρησαν την αβεβαιότητα στις ευρωπαϊκές αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,15%, στις 365,1 μονάδες.
Ο FTSE 100 έκλεισε στις 5.993,9 μονάδες με απώλειες 0,3%, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε εν τέλει μόλις 0,1% στις 12.752,55 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά επίσης 0,3% στις 4.896,6 μονάδες, στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε στις 19.695,4 με πτώση 0,4%, ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,1% στις 6.972 μονάδες.
Image

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Υψηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, 21 Αυγούστου 2020, καθώς έχουν επανέλθει οι προσδοκίες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου έναντι του κορωνοϊού, αν και οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομικής ανάπτυξης επηρεάζουν ακόμη την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Η σημερινή άνοδος, οδηγήθηκε και από την ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου, ο οποίος επωφελείται από την παραμονή των πολιτών σε περιορισμούς.
Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,17%, στον Hong Kong ο Hang Seng σημείωσε κέρδη 1,5%, ενώ ο Shanghai Composite κέρδισε 0,8%.
Στη Νότια Κορέα ο Kospi έκλεισε στο +1,8%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε μόλις -0,14%, με τους δείκτες στην Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη να κλείνουν με μικρές μεταβολές.
Οι αναφορές ότι το εμβόλιο στο οποίο εργάζεται η Pfizer είναι σε καλό δρόμο για να λάβει εγκρίσεις τον Οκτώβριο, βελτίωσε την επενδυτική διάθεση, αναφέρει η IG στη Σιγκαπούρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης