Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δωρεάν μάσκες, μέσω Δήμων, σε όλους τους μαθητές με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών

Δωρεάν μάσκες, μέσω Δήμων, σε όλους τους μαθητές με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών
Με ειδική επιχορήγηση, οι Δήμοι αναλαμβάνουν την διανομή των μασκών, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου
Δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα παρέχει η κυβέρνηση μέσω των δήμων.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε καθένα από τους συνολικά 1.350.000 μαθητές και 130.000 εκπαιδευτικούς θα δοθούν από τρείς μάσκες με τιμή περίπου 1 ευρώ η κάθε μία.
Για το λόγο αυτό το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει «κατ' αρχήν» έκτακτη οικονομική χορήγηση στους δήμους ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Οι μάσκες που θα χορηγηθούν θα είναι «υφασμάτινες μάσκες που μας υποδεικνύει η επιτροπή» και θα καλύψει το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ακόμα ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» είπε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.
Πάντως, οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν σύγχυση, καθώς λίγα λεπτά πριν τα όσα είπε ο ίδιος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος των μασκών θα επιβαρύνει τους γονείς.

Κεραμέως: Υποχρεωτική η μάσκα μόνο στους εσωτερικούς χώρους

Μόνο στους εσωτερικούς χώρους θα είναι υποχρεωτική μάσκα για τους μαθητές, διευκρίνισε το πρωί της Παρασκευής η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στο Open, η υπουργός σημείωσε ότι η μάσκα είναι μία ασπίδα για την υγεία των παιδιών και υπογράμμισε ότι οι μαθητές δε θα είναι υποχρεωμένοι να τη φορούν όλη την ώρα στο σχολείο, αλλά μόνο στους εσωτερικούς χώρους. Δηλαδή στο προαύλιο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν το διάλειμμά τους χωρίς τις μάσκες τους, ενώ δεν θα τη φορούν την ώρα της γυμναστικής.
«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα κ.ο.κ. δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξουν οδηγίες από τους ειδικούς, τόσο για το ποιες μάσκες είναι ενδεδειγμένες όσο για το πώς θα πρέπει να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά», επισήμανε ακόμη η κ. Κεραμέως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης