Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο – Στα 42,8 δολ. το WTI, κάτω από 45 δολ. το Brent

Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο – Στα 42,8 δολ. το WTI, κάτω από 45 δολ. το Brent
Με πτώση έκλεισε το πετρέλαιο
Με πτώση έκλεισαν σήμερα 20/8 οι τιμές πετρελαίου, καθώς η αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ γέμισαν με αβεβαιότητα τους επενδυτές αναφορικά με τη μελλοντική ζήτηση.
Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI (futures Οκτωβρίου 2020) υποχώρησε 0,7% σε ημερήσια σύγκριση στα 42,8 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου Brent (futures Οκτωβρίου 2020) έκλεισε στο -1% και τα 44,9 δολ. το βαρέλι.
Επισημαίνεται πως η επόμενη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Παρακολούθησης του OPEC+ έχει οριστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ η Μικτή Τεχνική Επιτροπή (JTC) θα συγκαλεστεί μια ημέρα νωρίτερα, ανέφερ το OPEC σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.
«Οι επόμενες συναντήσεις της JTC και της JMMC έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου και τις 17 Σεπτεμβρίου 2020 αντίστοιχα» σημείωσε η οργάνωση.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, εχθές 19/8 τα μέλη «επιβεβαίωσαν εκ νέου τη δέσμευσή τους να επιτύχουν πλήρη συμμόρφωση με τους στόχους» που αφορούν τις «περικοπές» στην παραγωγή.
«Τα μέλη της επιτροπής επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να αντισταθμίσουν τις ελλείψεις τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο 2020 έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2020» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης