Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Η απόκλιση των μετοχών από τα παράγωγά τους προμηνύει ισχυρή πτώση στη Wall Street

Nomura: Η απόκλιση των μετοχών από τα παράγωγά τους προμηνύει ισχυρή πτώση στη Wall Street

Η απόκλιση του κύριου χρηματιστηριακού δείκτη από τα υποκείμενα στοιχεία του προοιωνίζεται… προβλήματα, σύμφωνα με την ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura
Η απόκλιση των μετοχών από τα παράγωγά τους προιωνίζονται ισχυρή πτώση στη Wall Street, σύμφωνα με την ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Nomura.
Καθώς ο Nasdaq σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με την Apple να γίνεται η πρώτη εταιρεία που ξεπέρασε τα 2 τρισεκ. δολάρια σε ό,τι αφορά την κεφαλαιοποίησή της, το μέλλον κρίνεται από αβέβαιο έως ζοφερό για την επενδυτική κοινότητα.

Διαπιστώνεται μια ολοένα μεγαλύτερη (πτωτική) απόκλιση μεταξύ του κύριου χρηματιστηριακού δείκτη και του εύρους των υποκείμενων στοιχείων του (μέσος όρος των τελευταίων 50 ημερών) – κάτι το οποίο προεξοφλεί μεγάλα προβλήματα.


Σίγουρα μια ανάλογη εξέλιξη τον Φεβρουάριο του 2020 δεν είχε καλό αποτέλεσμα.
Ο S&P 500 συνέχιζε να αυξάνεται παρά τα πρωτοσέλιδα για τον κορωνοϊό παγκοσμίως, αλλά τα παράγωγα «αμφισβητούσαν» υπογείως την άνοδο και τη φαινομενική δύναμη του δείκτη.
Αυτό που είναι ίσως πιο αξιοσημείωτο είναι το ενδεχόμενο να τελειώσει αυτό ... σύντομα.
Σύμφωνα με τη Nomura, το Γάμμα που παρατηρείται στα ETFs του δείκτη Nasdaq (QQQ) θεωρείται ακραίο, καθώς ανέρχεται στο 87,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης