Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για ΗΠΑ, Βραζιλία - Gates: Εκατομμύρια θα είναι τα θύματα - Πάνω από 784 χιλ. οι νεκροί, 22,3 εκατ. τα κρούσματα

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για ΗΠΑ, Βραζιλία - Gates: Εκατομμύρια θα είναι τα θύματα - Πάνω από 784 χιλ. οι νεκροί, 22,3 εκατ. τα κρούσματα
Ο κορωνοϊός θα φέρει εκατομμύρια θύματα – Έως τα τέλη 2021 η πανδημία υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Gates
(upd)Εφιάλτης διαρκείας αποδεικνύεται ο κορωνοϊός με το σαρωτικό του πέρασμα για όλο τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να παραμένουν η χώρα που πλήττεται βαρύτατα, ακολουθούμενη από την Βραζιλία και την Ινδία.
Στα κράτη που έχουν καταγράψει τουλάχιστον 400.000 κρούσματα συγκαταλέγονται η Ρωσία, η Νότια Αφρική, το Περού, το Μεξικό και η Κολομβία στις χώρες οι οποίες καταγράφουν τουλάχιστον 30.000 θανάτους συμπεριλαμβάνονται το Μεξικό, η Ινδία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Γαλλία.
Και στην Ευρώπη ωστόσο, η ανησυχία παραμένει υψηλή, καθώς η άνοδος των κρουσμάτων συνεχίζεται με έντονο ρυθμό ιδιαίτερα στην Ισπανία και την Ιταλία.
Και μέσα σε όλο αυτό το δύσκολο κλίμα, σε νεότερες δηλώσεις του ο Β.Gates υποστήριξε πως ο κορωνοϊός θα έχει εκατομμύρια θύματα, καθώς η πανδημία θα διαρκέσει τουλάχιστον ως τα τέλη του 2021.
Η Νορβηγία ανακοίνωσε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, των ταξιδιωτών από Ελλάδα, Βρετανία, Αυστρία, Ιρλανδία, ενώ η Σουηδία σε έναν θλιβερό απολογισμό, ανακοίνωσε ρεκόρ θανάτων σε ένα 6μηνο εδώ και 150 χρόνια.
Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασε τους 783.000, ενώ τα κρούσματα είναι περισσότερα από 22 εκατ., σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 22.239.071 και οι θάνατοι σε 783.333
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 5.515.775 και σε νεκρούς με 172.640
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 109.888 και σε κρούσματα με 3.407.354
- Τρίτo σε νεκρούς το Μεξικό με 57.774 και τέταρτη η Ινδία με 52.888
- Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.466 νεκρούς.
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 930.276 και 15.836 νεκρούς
- Πέμπτη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 592.144 – Στους 12.264 οι νεκροί
- Έκτο σε κρούσματα το Περού με 535.946, έβδομο το Μεξικό με 531.239, όγδοη η Κολομβία με 489.122 και ένατη η Χιλή με 388.855 κρούσματα
- Δέκατη σε κρούσματα η Ισπανία με 364.196 και στην 11η θέση το Ιράν με 347.835.
- Στους 35.405 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.434 οι νεκροί στη Γαλλία.

Image
Bill Gates: Ο κορωνοϊός θα φέρει εκατομμύρια θύματα – Έως τα τέλη 2021 η πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού θα φέρει εκατομμύρια νέους θανάτους, εκτιμά Bill Gates, ο θρυλικός συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους παγκοσμίως μέσω του ιδρύματός του.
Σε συνέντευξή του στον Economist, τόνισε ότι οι περισσότεροι θάνατοι δεν θα οφείλονται στην ίδια την νόσο του κορωνοϊού, αλλά από την πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες των χωρών.
Παράλληλα, καυτηρίασε την πολιτικοποίηση της αντίδρασης των ΗΠΑ απέναντι στον ιό, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας -κάποιες από τις οποίες τον εμπλέκουν- παράγοντες που έχουν καθυστερήσει τις προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας.
Ωστόσο, ο Bill Gates προέβλεψε ότι θα υπάρξει τέλος στην πανδημία σχετικά σύντομα, εκτιμώντας ότι ως τα τέλη του 2021 ένα σχετικά αποδοτικό εμβόλιο θα βρίσκεται σε μαζική παραγωγή, παρέχοντας ανοσία σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.
Το ίδρυμα Bill and Melinda Gates έχει ήδη δεσμεύσει πάνω από 350 εκατ. δολάρια στην μάχη κατά της πανδημίας.
Όμως ο ίδιος σημειώνει ότι χρειάζονται περισσότερα.
"Όλοι πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια για να δημιουργήσουμε το εμβόλιο, ώστε να γλυτώσουμε από τα τρισ. δολαρίων στα οποία εκτιμάται η οικονομική ζημιά της πανδημίας", υπογράμμισε.

Ισπανία: Ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 μετά το lockdown, 3.715 νέα

Η Ισπανία κατέγραψε 3.715 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, χθες 19/8 αριθμός που συνιστά νέο ημερήσιο ρεκόρ από τότε που η χώρα εξήλθε του lockdown στα τέλη Ιουνίου με το σύνολο να ανέρχεται σε 370.867.
Η Μαδρίτη καταγράφει τα περισσότερα νέα κρούσματα, 1.535 στον αριθμό, ενώ ακολουθούν η Χώρα των Βάσκων και η Αραγονία με περίπου 470 η κάθε μία.
Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν στην Ισπανία την ίδια περίοδο, ένας αριθμός μικρότερος από τους 21 μία ημέρα πριν. Τις τελευταίες επτά ημέρες, 131 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο.
Το σύνολο των κρουσμάτων, όπου συμπεριλαμβάνονται τα αποτελέσματα τεστ αντισωμάτων σε ασθενείς που ενδεχομένως έχουν ήδη αναρρώσει, αυξήθηκε σε 370.867.
Παρά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε ολόκληρη τη χώρα, τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι η Ισπανία έχει τον υψηλότερο απολογισμό κρουσμάτων στη δυτική Ευρώπη όπως και τo υψηλότερο ποσοστό επίπτωσης στα κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ρωσία: Ανακοίνωσε 4.828 νέα κρούσματα κορωνοϊού, προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο το σύνολο

H Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.828 κρούσματα κορωνοϊού, ο συνολικός αριθμός των οποίων έχει φθάσει τις 937.321.
Επίσης το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 117 θάνατοι, ενώ ο συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από την άρχη της πανδημίας 15.989 άνθρωποι.

Επτά νέοι θάνατοι στη Γερμανία

Άλλοι επτά ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.510 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης ως αυτό το στάδιο να ανέρχεται πλέον σε 9.243 νεκρούς επί συνόλου 226.914 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ξεπέρασαν τους 6.000 οι θάνατοι στην Αργεντινή

Στην Αργεντινή ξεπεράστηκαν χθες Τρίτη τα ορόσημα των 6.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και των 300.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.
Οι αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής κατέγραψαν 235 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, έναν από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς ως εδώ.
Έκαναν επίσης λόγο για 6.840 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό.
Ως αυτό το στάδιο οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται σε 6.048 και οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τους 305.953.
Πάντα σύμφωνα με τα κυβερνητικά δεδομένα, 223.531 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί έχει κριθεί πως αποθεραπεύθηκαν.
Ο τρέχων δείκτης θνητότητας στην Αργεντινή των 44 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας, σε 115 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, είναι η δηλαδή ο τρίτος χαμηλότερος σε όλη την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής, πίσω από αυτούς που καταγράφονται στην Ουρουγουάη και την Παραγουάη.

Κίνα: 17 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 17 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα.
Διευκρίνισε ότι ήταν όλα «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που, διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού μπουν στην κινεζική επικράτεια.
Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν στη Σαγκάη (8), στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ (4), στις επαρχίες Τζετζιάνγκ και Σαανσί (από 2) και στη Σαντόνγκ (1).
Το σύνολο των κρουσμάτων που το κινεζικό υπουργείο Υγείας αποκαλεί «εισαγόμενα» είναι 2.339.
Εξ αυτών, 2.127 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία και 212 νοσηλεύονται, κανένας σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχει αναφερθεί ως εδώ κανένας θάνατος μεταξύ των «εισαγόμενων» κρουσμάτων.
Το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες. Άλλοι 43 ασθενείς κρίθηκε ότι ιάθηκαν και έλαβαν εξιτήρια.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 569 ασθενείς, οι 26 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.
Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 — ο αριθμός αυτός παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 84.888 ανθρώπων που έχει ανακοινωθεί πως προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2.

Νέοι περιορισμοί στη Ν. Κορέα μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Η Νότια Κορέα κατέγραψε χθες τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωοϊού από τις αρχές Μαρτίου, καθώς εξαπλώνονται οι εστίες μόλυνσης που εντοπίστηκαν σε εκκλησίες γύρω από τη Σεούλ, προκαλώντας ανησυχία για ένα ευρύτερο κύμα μολύνσεων.
Τα 297 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν χθες σηματοδοτούν την έκτη συνεχή ημέρα που καταγράφεται τριψήφιος αριθμός νέων μολύνσεων, σε μια χώρα όπου είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την επιδημία της covid-19.
Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί 16.058 κρούσματα και 306 θάνατοι.
Σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα Σεούλ και τις γύρω περιοχές, προκαλώντας ανησυχίες για γρήγορη εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2 στη μητροπολιτική περιοχή όπου ζουν 25 εκατομμύρια άνθρωποι.
«Αντιμετωπίζουμε μια απελπιστικά επικίνδυνη κρίση, με τις μολύνσεις να εξαπλώνονται στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ και να υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθούν μαζικά σε εθνικό επίπεδο», προειδοποίησε ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιορίσει την τρέχουσα εξάπλωση απλώς με ιχνηλάτηση και απομόνωση (…) παρακαλώ, μείνετε σπίτι σας εκτός αν είναι ανάγκη να βγείτε έξω», πρόσθεσε.
Τουλάχιστον 140 από τα νέα κρούσματα συνδέονται με μια πρεσβυτεριανή εκκλησία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε αυτή σε σχεδόν 600.
Οι αρχές της Νότιας Κορέας προσπαθούν να εντοπίσουν άλλα 600 μέλη της εκκλησίας που θα πρέπει να βρίσκονται σε απομόνωση και θα ήθελαν να υποβάλουν σε διαγνωστικά τεστ όλα τα μέλη της, συνολικά 4.000, τόνισε ο Κιμ.
Περισσότεροι από 8.500 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να εντοπίσουν τα μέλη της εκκλησίας, πρόσθεσε.
Εξάλλου λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων στη Σεούλ οι αρχές ζήτησαν να κλείσουν τα μουσεία, τα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ καραόκε και τα ίντερνετ καφέ στην μητροπολιτική περιοχή.
Παράλληλα οι λειτουργίες στις εκκλησίες γίνονται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ περιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε έως 50 και έως 100 αντίστοιχα.
Οι νοτιοκορεατικές αρχές προειδοποίησαν ότι, αν αυξηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων ή αν συνεχίσει να αυξάνεται με τον τρέχοντα ρυθμό, είναι πιθανό να επιβληθεί το αυστηρότερο επίπεδο περιοριστικών μέτρων, κάτι που θα σημάνει ότι θα κλείσουν τα σχολεία, οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να στραφούν στην τηλεργασία και ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις θα περιοριστεί σε 10.

Ινδία: Περισσότεροι από 1.000 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Η Ινδία κατέγραψε περισσότερα από 64.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και περισσότερους από 1.000 θανάτους από COVID-19 σε μια μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.
Η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο κατέγραψε σε ένα 24ωρο 64.531 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα οποία ανήλθε σε 2,8 εκατομμύρια ο συνολικός αριθμός τους. Το ίδιο διάστημα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 1.092 σε 52.889.
Η Ινδία είναι η τρίτη χώρα, μετά τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ, σε αριθμό κρουσμάτων SARS-CoV-2. Η COVID-19 εξαπλώνεται με σταθερούς ρυθμούς από τις μεγάλες αστικές περιοχές στις μικρότερες πόλεις, όπου οι υποδομές στον τομέα της υγείας είναι σαθρές.

Σουηδία: Κατέγραψε τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων εδώ και 150 χρόνια, το πρώτο εξάμηνο του 2020

Η Σουηδία, που ξεχώρισε μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για την ήπια προσέγγισή της στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, κατέγραψε τον υψηλότερο απολογισμό θανάτων στο πρώτο εξάμηνο του 2020 εδώ και 150 χρόνια, έγινε χθες γνωστό από τη Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.
Η COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 4.500 ανθρώπους στην περίοδο έως τα τέλη Ιουνίου, ένας αριθμός που έχει αυξηθεί τώρα σε 5.800. Πρόκειται για ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού σε σύγκριση με άλλες σκανδιναβικές χώρες.
Συνολικά, 51.405 Σουηδοί πέθαναν το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου, ένας υψηλότερος αριθμός σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χρόνια από το 1869 όταν πέθαναν 55.431 άνθρωποι, εν μέρει ως αποτέλεσμα της πείνας.
Ο πληθυσμός της Σουηδίας ήταν περίπου 4,1 εκατομμύρια τότε, σε σύγκριση με τα 10,3 εκατομμύρια τώρα.
Η πανδημία COVID-19 σήμανε ότι οι θάνατοι ήταν 10% υψηλότεροι από τον μέσο όρο για το διάστημα των τελευταίων 5 ετών, επισημαίνει η Στατιστική Υπηρεσία.
Τον Απρίλιο ο αριθμός των θανάτων ήταν σχεδόν 40% υψηλότερος από τον μέσο όρο λόγω της αύξησης των θανάτων που σχετίζονταν με τον νέο κορωνοϊό.

Νορβηγία: Καραντίνα 14 ημερών για ταξιδιώτες από Ελλάδα, Βρετανία, Αυστρία, Ιρλανδία

Η Νορβηγία ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 19 Αυγούστου, ότι θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα από τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, αρχής γενομένης από τις 22 Αυγούστου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτές τις χώρες.
Παρόμοιοι περιορισμοί θα επιβληθούν επίσης και στους ταξιδιώτες από την Κοπεγχάγη, την πρωτεύουσα της Δανίας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης