Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αναστασιάδης σε ΕΕ: Ό,τι κάνατε στη Λευκορωσία, κάντε το και με την Τουρκία - Η Ευρώπη δεν πρέπει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά

Αναστασιάδης σε ΕΕ: Ό,τι κάνατε στη Λευκορωσία, κάντε το και με την Τουρκία - Η Ευρώπη δεν πρέπει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά
Ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι η ΕΕ έχει την ευθύνη να αντιδράσει στην τουρκική προκλητικότητα
Σαφείς αιχμές για την στάση της ΕΕ απέναντι στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην παρέμβαση του στην τηλεδιάσκεψη της Συνόδου της ΕΕ για τη Λευκορωσία.
«Αναμένω, την ίδια σθεναρή και αποφασιστική προσέγγιση να ακολουθηθεί από την ΕΕ και για τρίτες χώρες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» υποστήριξε ο κ. Αναστασιάδης χαιρετίζοντας την άμεση αντίδραση της ΕΕ σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Λευκορωσία.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ΕΕ δεν πρέπει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών από την Τουρκία, υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, στο ίδιο το έδαφος της και ενάντια του ιδίου του λαού της, με φίμωση του Τύπου και της ελευθεροτυπίας, με φυλακίσεις δημοσίων λειτουργών και άλλες δεκάδες χιλιάδες κατάφορες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεχιζόμενη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, καθώς και στις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της έναντι των θαλασσίων ζωνών Κύπρου και Ελλάδας.
Τόνισε ότι η ΕΕ έχει την ευθύνη να αντιδράσει σε αυτές τις σοβαρές προκλήσεις έναντι της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνοντας πως η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, όπως επιδεικνύεται και τώρα, δεν θα καμφθεί με μια χλιαρή αντίδραση από την ΕΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης