Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η Wall Street έχει ένα ισχυρό αφήγημα από τη Fed... γι' αυτό και τα ιστορικά υψηλά της

tags :
ING: Η Wall Street έχει ένα ισχυρό αφήγημα από τη Fed... γι' αυτό και τα ιστορικά υψηλά της
Η Fed μπορεί να επιστρέψει τον μέσο όρο του πληθωρισμού για κάποια περίοδο
Το αφήγημα των αμερικανικών αγορών είναι ότι η κεντρκή τράπεζα και η κυβέρνηση «ξοδεύει» επιθετικά... αλλά μπορεί και να χαλαρώσουν τους κανόνες που τις περιορίζουν.
Αυτός είναι ο κύριος καταλύτης που οδηγεί τη Wall Street σε ιστορικά υψηλά εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με την ING, η οποία τονίζει ότι «η καθοδηγητική αφήγηση των αρνητικών πραγματικών αποδόσεων των ΗΠΑ που οδηγούν σε υποτίμηση του δολαρίου δεν αποκλείεται να αμφισβητηθεί».
Το ερώτημα είναι ποια στοιχεία απομένουν και αν τελικά υιοθετηθεί η μέση στόχευση πληθωρισμού από τη Fed.
Η μέση στόχευση του πληθωρισμού θα σήμαινε ότι η Fed σκοπεύει να επιστρέψει τον μέσο όρο του πληθωρισμού για κάποια περίοδο, αντί να αυξήσει τον στόχο στο 2% μεσοπρόθεσμα.
Αυτό συνεπάγεται ότι η Fed θα επιτρέψει στον πληθωρισμό να τρέχει σε υψηλά επίπεδα για να αντισταθμίσει τις προηγούμενες περιόδους, ξεπερνώντας τον στόχο.
«Οποιεσδήποτε ενδείξεις σχετικά με την πιθανότητά αυτή και τυχόν πληροφορίες σχετικά με το τι θα χρειαζόταν για την έναρξη της ελέγχου της καμπύλης απόδοσης της Fed θα μπορούσαν να διευρύνουν τις απώλειες του δολαρίου», αναφέρει η ING.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος να είναι «πιθανότατα μια μεγάλη τοποθέτηση σε δολάρια.
Μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση δεν μπορεί να αποκλειστεί εάν η μετάβαση σε [μέση στόχευση πληθωρισμού] είναι περισσότερο μια «εξέλιξη παρά μια επανάσταση», αναφέρει η ING.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης