Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Putin σε Merkel και Macron: Απαράδεκτη οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στη Λευκορωσία

Putin σε Merkel και Macron: Απαράδεκτη οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στη Λευκορωσία
Απαράδεκτη οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στη Λευκορωσία, διαμηνύει ο Vladimir Putin
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin διαμήνυσε ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας θα ήταν απαράδεκτες, απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, δήλωσε σήμερα 18/8 το Κρεμλίνο.
Οποιεσδήποτε τέτοιες προσπάθειες θα οδηγούσαν σε κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στη Λευκορωσία, είπε ο Vladimir Putin στην κα Merkel, σε τηλεφωνική συνδιάλεξή τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Ο Alexander Lukashenko, ηγέτης της Λευκορωσίας, απένειμε σήμερα παράσημα για «άμεμπτη υπηρεσία» σε αξιωματούχους επιβολής του νόμου που τον βοήθησαν να καταστείλει διαδηλωτές που απαιτούν την αποχώρησή του τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα 18/8 με τον Γάλλο ομόλογο του Emmanuel Macron και υπογράμμισε ότι παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας και άσκηση πιέσεων στην ηγεσία της χώρας θα ήταν απαράδεκτες.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ταχύτερη διευθέτηση της κρίσης στην Λευκορωσία, όπως και ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.
Ο κ. Putin συζήτησε επίσης με τον Emmanuel Macron για την κρίση στην Λιβύη. «Συνεχίστηκε η αναλυτική ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα της λιβυκής κρίσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στην οποία τονίζεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές σε διάφορα επίπεδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης