Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Έρευνα Bank of America: Είμαστε σε bull market - Οι αγορές κέρδισαν 24 τρισ. ή 51% μέσα σε 5 μήνες... παρά την κρίση του κορωνοϊού

Έρευνα Bank of America: Είμαστε σε bull market - Οι αγορές κέρδισαν 24 τρισ. ή 51% μέσα σε 5 μήνες... παρά την κρίση του κορωνοϊού
Οι παγκόσμιες μετοχές ανέκαμψαν κατά 51%, προσθέτοντας 24 τρισ. δολάρια σε αξία, μέσα σε πέντε μήνες
Οι επενδυτές είναι «πιο αισιόδοξοι» στις χρηματοπιστωτικές αγορές από τον Φεβρουάριο, όταν οι παγκόσμιες μετοχές βρέθηκαν στα ιστορικά υψηλά, σύμφωνα με νέα έρευνα της Bank of America.
Ειδικότερα, το 46% των επενδυτών που ρωτήθηκαν από την BofA δήλωσε ότι «είναι μια αγορά ταύρων», από 40% τον προηγούμενο μήνα.
Μια αγορά ταύρων είναι εκείνη όπου η επικρατούσα τάση είναι για υψηλότερες τιμές, με σύντομες διορθώσεις να τη διακόπτουν.
Οι παγκόσμιες μετοχές ανέκαμψαν κατά 51%, προσθέτοντας 24 τρισ. δολάρια σε αξία, μέσα σε πέντε μήνες καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμψει γρήγορα μετά την πτώση των ρεκόρ λόγω της επιβολής των καθολικών lockdown.

Από τους 181 συμμετέχοντες στην έρευνα, οι οποίοι διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία μισού τρισεκατομμυρίου δολαρίων, το 79% αναμένει ισχυρότερη οικονομία, την ισχυρότερη από τον Δεκέμβριο του 2009.
Ωστόσο, τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα από κορωνοϊό σε ορισμένες χώρες προκαλεί κάποια ανησυχία με την έρευνα να δείχνει ότι ένα δεύτερο κύμα πανδημίας παραμένει ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Άλλα ευρήματα από την έρευνα περιελάμβαναν ότι τα μακροχρόνια οι μετοχές τεχνολογίας των ΗΠΑ ήταν το «πιο δημοφιλές» trading για τον τέταρτο συνεχή μήνα, καθώς η πανδημία άλλαξετον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται, μελετούν και ψωνίζουν, καθιστώντας τον τεχνολογικό κλάδο ως τον πλέον οφελημένο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης