Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τέσσερις προκλήσεις που αφορούν Εθνική, Alpha bank, Πειραιώς και MIG που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον…λίαν συντόμως

Τέσσερις προκλήσεις που αφορούν Εθνική, Alpha bank, Πειραιώς και MIG που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον…λίαν συντόμως
Εθνική τράπεζα αποφασίζει για Εθνική Ασφαλιστική με CVC - Alpha bank: Δεσμευτικές προσφορές 9 Οκτωβρίου 2020 για το Galaxy
Τέσσερις άκρως ενδιαφέρουσες προκλήσεις θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προσεχώς οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες θα έχουν έντονο επενδυτικό και χρηματιστηριακό ενδιαφέρον.

Εθνική τράπεζα αποφασίζει για Εθνική Ασφαλιστική με CVC

Τέλη Αυγούστου 2020 η Εθνική τράπεζα θα έχει πιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το CVC για την Εθνική Ασφαλιστική.
Η προσφορά στα 480 εκατ δεν θα βελτιωθεί αν και η πραγματική προσφορά ήταν 440 εκατ ευρώ.
Η Εθνική έχει πάρει πρόβλεψη 500 εκατ για την Εθνική Ασφαλιστική.
Η βασική επιδίωξη Μυλωνά του CEO της Εθνικής τράπεζας είναι να κλείσει την συμφωνία έως τέλος Σεπτεμβρίου 2020.
Στην Εθνική υποστηρίζουν ότι θέλουν να κλείσουν το ζήτημα της Εθνικής Ασφαλιστικής που παραμένει ανοικτό από τα τέλη του 2015.

Alpha bank: Δεσμευτικές προσφορές 9 Οκτωβρίου 2020 για το Galaxy

Οι δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση Galaxy τα 7,65 δισεκ. προβληματικά δάνεια θα υποβληθούν 9 Οκτωβρίου 2020.
Το τίμημα εκτιμάται στα 300-330 εκατ ευρώ.
1)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Pimco που συμμετέχει στην διαδικασία και κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά πέριξ των 330 εκατ
2)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Cerverd Credit Management η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ιταλία.
3)Πραγματικός ενδιαφερόμενος είναι η Credito Fondiario o τρίτος μεγαλύτερος διαχειριστής NPLs στην Ιταλία απόρροια συνεργασίας της Tages Group με την Elliot.
4)Ενδιαφερόμενος είναι η Davidson Kempner αμερικανικό fund που ωστόσο δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην διαχείριση των προβληματικών δανείων.

Πειραιώς: Θα λάβει το πράσινο φως για την πληρωμή τόκων 164 εκατ για το Cocos των 2 δισεκ. ευρώ

Η τράπεζα Πειραιώς μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου 2020 θα καταβάλλει τα 164 εκατ που είναι οι ετήσιοι τόκοι του Cocos του μετατρέψιμου ομολόγου σε μετοχές ύψους 2 δισεκ. ευρώ.
Εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μην καταβληθούν γιατί σε αντίθετη περίπτωση ενεργοποιείται η ρήτρα μετατροπής όλου του Cocos των 2 δισεκ. σε μετοχές.
Επειδή ο SSM είχε αναφέρει ότι οι τράπεζες δεν θα πρέπει να διανείμουν μέρισμα ή να επιστρέψουν κεφάλαιο έως αρχές 2021 υπήρχε η αμφιβολία εάν θα επιτραπεί στην Πειραιώς να πληρώσει τους τόκους καθώς αυτοί αφαιρούνται απευθείας από το κεφάλαιο.
Η Πειραιώς θα καταβάλλει τους τόκους των 164 εκατ που αντιστοιχεί σε επιτόκιο 8% για 2 δισεκ. ομόλογο μετατρέψιμο σε μετοχές.

MIG: Η Davidson Kempner έχει δείξει ενδιαφέρον αλλά όχι ο Μαρινάκης

Η Τράπεζα Πειραιώς που ελέγχει το 31% των μετοχών και είναι βασικός δανειστής της MIG θα αξιολογήσει εκ νέου τα δεδομένα για την MIG.
Η Davidson Kempner – παρά τις διαψεύσεις – είχε εκδηλώσει ανεπίσημο ενδιαφέρον, ενώ δεν είχε δείξει ενδιαφέρον ο Μαρινάκης παρά τις αναφορές που υπήρξαν.
Η MIG έχει καλά περιουσιακά στοιχεία αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ζητήματα ρευστότητας και βεβαίως η δανειακή έκθεση.
Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αναμένονται εξελίξεις…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης