Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού, δέκα φορές πιο μεταδοτική, αυξάνει την ανησυχία διεθνώς - Στα 21,76 εκατ. τα κρούσματα, 777 χιλ. οι νεκροί

Επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού, δέκα φορές πιο μεταδοτική, αυξάνει την ανησυχία διεθνώς - Στα 21,76 εκατ. τα κρούσματα, 777 χιλ. οι νεκροί
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι νεότερες πληροφορίες που μιλούν για μετάλλαξη του ιού που είναι δέκα φορές περισσότερο μεταδοτική
(upd3)Με την πορεία του κορωνοϊού διεθνώς να παραμένει ραγδαία και ανελέητη, τα κρούσματα προσεγγίζουν τα 22 εκατομμύρια, ενώ οι νεκροί υπερβαίνουν τους 776 χιλιάδες και τα κράτη εξετάζουν την λήψη νέων μέτρων.
Στο επίκεντρο της πανδημίας παραμένουν ΗΠΑ και Λατινική Αμερική, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αναζωπύρωση του ιού στην Ευρώπη, που πατά με το ένα πόδι στο δεύτερο κύμα.
Μάλιστα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν νεότερες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εντοπίστηκε μετάλλαξη του ιού που είναι δέκα φορές περισσότερο μεταδοτική.
Στο μεταξύ, πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, επιβάλλουν καραντίνα για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από προορισμούς με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο όπως η Ισπανία και η Γαλλία.
Στην Ευρώπη η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων συνεχίζεται και τα περιοριστικά μέτρα επιστρέφουν.
Η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε το Παρίσι και τη Μασσαλία καθώς και την περιοχή γύρω από αυτήν ζώνες υψηλού κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, δίνοντας στις τοπικές αρχές την εξουσία να επιβάλλουν τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.
Την ίδια ώρα, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί με ενδιαφέρον την κούρσα για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς εμβολίου, με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.
Στην πρώτη θέση με τα περισσότερα θύματα της πανδημίας και κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ ακολουθεί η Βραζιλία στη δεύτερη θέση.
Το Μεξικό καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, ενώ ως προς τον αριθμό κρουσμάτων, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ινδία.
Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική θρηνεί τον υψηλότερο αριθμό θανάτων.
 
Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 21.766.459 και οι θάνατοι σε 776.751
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 5.422..622 και σε νεκρούς με 170.281
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 107.852 και σε κρούσματα με 3.340.197
- Τρίτo σε νεκρούς το Μεξικό με 56.757 και τέταρτη η Ινδία με 50.921
- Ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 46.791 νεκρούς.
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 927.745 και 15.740 νεκρούς
- Πέμπτη σε κρούσματα η Νότια Αφρική με 587.345 – Στους 11.839 οι νεκροί
- Έκτο σε κρούσματα το Μεξικό με 522.162, έβδομο το Περού με 525.803, όγδοη η Κολομβία με 468.332 και ένατη η Χιλή με 385.946 κρούσματα
- Δέκατο σε κρούσματα το Ιράν με 343.203 και στην 11η θέση η Ισπανία με 342.813 και 28.617 νεκρούς.
- Στους 35.396 οι νεκροί στην Ιταλία, στους 30.410 οι νεκροί στη Γαλλία.

Image
Η επικίνδυνη μετάλλαξη του κορωνοϊού

Εντοπίστηκε στη Μαλαισία μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία φαίνεται πως είναι δέκα φορές πιο μεταδοτική.
Η μετάλλαξη με το όνομα D614G, έχει εντοπιστεί και σε άλλα μέρη του κόσμου και αυτό σύμφωνα με επιστήμονες, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουσες μελέτες για εμβόλια μπορεί να είναι αναποτελεσματικές.
Η μετάλλαξη αυτή έχει εντοπιστεί και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οδηγεί σε πιο σοβαρά συμπτώματα.
Οι ελπίδες των ειδικών όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός ήταν ότι δεν θα μεταλλάσεται τόσο γρήγορα όσο ο ιός της γρίπης, πράγμα που όπως φαίνεται εν τέλει δεν ίσχυσε, λόγω και της μεγάλης διασποράς του σε όλο τον πλανήτη.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Νέο ημερήσιο ρεκόρ με 295.000 κρούσματα κορωνοϊού διεθνώς


Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του Covid -19 διεθνώς κατέγραψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας την  Κυριακή 16/8/2020.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 294.237 νέα κρούσματα.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας.
Μέχρι στιγμής τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 21 εκατομμύρια και τα θύματα στα 771.000 με τις ΗΠΑ να κρατούν τα θλιβερά πρωτεία.
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλους 1.115 θανάτους ασθενών φθάνοντας τους 169.570 σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.
Το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν άλλα τουλάχιστον 49.643 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει έτσι τα 5,38 εκατομμύρια έναντι 5,33 εκατομμυρίων το προηγούμενο 24ωρο, κατά την καταμέτρηση του πρακτορείου.
Η Καλιφόρνια, μια από τις πολιτείες που έχουν μετατραπεί σε εστίες της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, κατέγραψε τουλάχιστον 79 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχεται σε 11.228 έναντι 11.149 το προηγούμενο 24ωρο.
Ακόμη, οι  αρχές της Καλιφόρνια επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 6.726 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχονται σε 620.080 στην πολιτεία, από 613.354 το προηγούμενο 24ωρο.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Κυριακή το όριο των 170.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, την ώρα που ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο η πανδημία του κορωνοϊού να κάνει πολύ πιο περίπλοκη την περίοδο της φθινοπωρινής εποχικής γρίπης.
Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 483 χθες Κυριακή, με τις πολιτείες Φλόριντα, Τέξας και Λουιζιάνα να καταγράφουν τα περισσότερα νέα θύματα.
Οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον 5,4 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό στην υφήλιο. Ακόμη και αυτός ο αριθμός θεωρείται υποτιμημένος, καθώς οι αρχές δεν έχουν αυξήσει το επίπεδο των τεστ στο επίπεδο που συνιστάται από τους ειδικούς.
Τα κρούσματα μόλυνσης καταγράφουν πτώση στις περισσότερες πολιτείες, πλην Χαβάης, Νότιας Ντακότας και Ιλινόι.
Ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχία περί αναζωπύρωσης των κρουσμάτων το φθινόπωρο, ταυτόχρονα με την έξαρση των περιπτώσεων της εποχικής γρίπης, κάτι που θα περιπλέξει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να οδεύουν στο «χειρότερο φθινόπωρο» της ιστορίας τους εάν οι πολίτες δεν τηρήσουν τις συστάσεις.
Μήνες αφότου ξέσπασε η παγκόσμια πανδημία, η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα, με ορισμένες από τις πολιτείες που αποτελούν τις νέες εστίες να επιβραδύνουν την επανεκκίνηση της δραστηριότητες και άλλες να κλείνουν τομείς δραστηριότητας.
Το Institute for Health Metrics and Evaluation (ΙΗΜΕ) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αναμένει αύξηση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 τους προσεχείς μήνες και προβλέπει πως ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται να έχει φθάσει περί τους 300.000 μέχρι τον Δεκέμβριο.
Εκφράζει επίσης ανησυχία για την επαπειλούμενη αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία κατά 75%.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή ως αυτό το στάδιο σε πάνω από 765.000 ανθρώπους επί συνόλου τουλάχιστον 21,5 εκατομμυρίων περιπτώσεων μόλυνσης που έχουν ανακοινωθεί επίσημα.
Οι ΗΠΑ παραμένουν το επίκεντρο της πανδημίας, με σχεδόν το ένα τέταρτο τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων μόλυνσης.
 
Ρωσία: Σχεδόν 5.000 τα κρούσματα κορονοϊού μέσα σε μία ημέρα

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.892 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τις 927.745, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στην τέταρτη κατά σειρά χώρα ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με τις αρχές καταγράφηκαν 55 θάνατοι, ενώ ο συνολικά έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας 15.740 θάνατοι.

Τουρκία: Ξεπέρασαν τα 250.000 τα κρούσματα κορωνοϊού, στους 5.996 οι θάνατοι

Τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία ξεπέρασαν τα 250.000 με 1.233 νέα κρούσματα να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Παράλληλα ανακοινώθηκαν 22 νέοι θάνατοι στην Τουρκία από τον ιό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 5.996, ενώ σημειώνεται πως 231.971 άτομα έχουν αναρρώσει συνολικά από τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης