Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis - Το συμβάν που διέκοψε τις έρευνες και έκανε έξαλλο τον Erdogan

Ελληνικό υποβρύχιο έκοψε τα καλώδια του Oruc Reis - Το συμβάν που διέκοψε τις έρευνες και έκανε έξαλλο τον Erdogan
Την ώρα που οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis κόβoντας τα καλώδια έρευνας
Όταν στις 13 Αυγούστου, η φρεγάτα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Λήμνος» μπήκε σε αντιπαράθεση με την τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, ένα ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του Oruc Reis με αποτέλεσμα αυτό να διακόψει τις έρευνες, αναφέρει δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας rua.gr.
Ειδικότερα, «ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis».
Χωρίς άλλες πληροφορίες ή λεπτομέρειες για το περιστατικό το δημοσίευμα αναγράφει πως, «προφανώς, τα ελληνικά υποβρύχια έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό».
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ το οποίο δεν επικαλείται κάποια συγκεκριμένη πηγή, μετά από αυτό, το Oruc Reis φέρεται να διέκοψε την έρευνα.
"Η Ελλάδα είχε προηγουμένως προειδοποιήσει την Τουρκία ότι θα παρέμβει σε τέτοιες εργασίες, υπαινιγμό για διακοπή καλωδίων ή ζημιά στον εξοπλισμό.
Τώρα, προφανώς, έχει αρχίσει να κάνει πραγματικότητα τις απειλές της.
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε την Παρασκευή ότι "η Ελλάδα είχε επιτεθεί στο σεισμικό πλοίο της Tουρκίας Oruc Reis και προειδοποίησε ότι αν το ξανακάνει στο μέλλον, η Τουρκία θα προβεί σε αντίποινα", καταλήγει το ρεπορτάζ.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης