Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Πρόταση Scholz για επέκταση των επιδομάτων στους εργαζομένους - Στα 10 δισ. το κόστος

Γερμανία: Πρόταση Scholz για επέκταση των επιδομάτων στους εργαζομένους  - Στα 10 δισ. το κόστος
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πρότεινε την επέκταση των επιδοτήσεων για τη διατήρηση της εργασίας
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz πρότεινε την επέκταση των επιδοτήσεων για τη διατήρηση της εργασίας εν μέσω της κρίσης σε 24 μήνες, με τον απολογισμό του μέτρου να ανέρχεται σε 10 δισεκ. ευρώ.
Το Βερολίνο επανέφερε την αποζημίωση μικρής διάρκειας για να προστατεύσει τους εργαζομένους και τις εταιρείες στη Γερμανία από μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι ενισχύσεις, που έχουν όριο συνήθως 12 μήνες, αρχικά καλύπτει έως και το 67% για τα νοικοκυριά με παιδιά και έχει επεκταθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών.
Η πρόταση έρχεται σε αντίθεση με του Βρετανού υπουργού Οικονομικών να τερματίσει το πρόγραμμα υποστήριξης θέσεων εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο, επισημαίνεται.
Η Angela Merkel είναι επί της αρχής σύμφωνη στη συνέχιση του προγράμματος, αλλά οι λεπτομέρειες πρέπει να συζητηθούν μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.
Το μέτρο συνέβαλε σημαντικά στο να διασφαλιστεί ότι «η Γερμανία διατηρείται σχετικά καλά εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης», δήλωσε ο Stephen Seibert.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης