Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Προκλητικός ο Cavusoglu: Η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα, ανοιχτή η Τουρκία στον διάλογο

Προκλητικός ο Cavusoglu: Η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα, ανοιχτή η Τουρκία στον διάλογο
Η Τουρκία ήταν πάντα ανοιχτή στον διάλογο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας
Νέα προκλητική επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της Ελλάδας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu μετά τη συνάντηση που είχε μ ε τον Αμερικανό ομόλογό του, Mike Pompeo στη Δομινικανή Δημοκρατία την Κυριακή 16/8/2020.
Μεταξύ άλλων, αφού ισχυρίστηκε πως η χώρα του είναι πάντα ανοιχτή σε διάλογο κατηγόρησε την Ελλάδα για «μαύρη προπαγάνδα».
«Εξηγήσαμε τα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, γιατί η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα.
Ήμασταν πάντα ανοιχτοί σε διάλογο. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι (σ.σ. ο Pompeo) γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Όλες οι ενέργειες της Τουρκίας  βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, συνέχισε ο Cavusoglu.
Από την πλευρά του και όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του State Department, o Αμερικανός υπουργός στάθηκε στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης.
«Ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu στο Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Pompeo και ο υπουργός Εξωτερικών Cavosoglu συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας ανάγκης μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του το State Department.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης