Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η έκκληση Kurz στους Αυστριακούς: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, να αποτρέψουμε ένα νέο lockdown

Η έκκληση Kurz στους Αυστριακούς: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, να αποτρέψουμε ένα νέο lockdown
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid -19 στην Αυστρία
Να επιδειχθεί προσοχή από τον πληθυσμό και να γίνουν τα πάντα για να προστατευτεί η υγεία στην Αυστρία και να αποτραπεί ένα δεύτερο lockdown, τονίζει σε έκκληση του ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Sebastian Kurz ενόψει των αυξανόμενων αριθμών νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.
Πολλά από τα νέα κρούσματα οφείλονται σε επαναπατριζόμενους από την Κροατία, για την οποία ισχύει από απόψε τα μεσάνυχτα ταξιδιωτική προειδοποίηση που είχε εκδώσει την Παρασκευή (14/8), το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και με ένα πρόγραμμα διενέργειας τεστ.
«Ο ιός έρχεται στην Αυστρία με αυτοκίνητο», σημείωσε ο καγκελάριος, παρατηρώντας ότι η κατάσταση στη χώρα ήταν πολύ σταθερή τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες είναι «ανησυχητική».
«Έχω ένα μεγάλο αίτημα προς τον πληθυσμό:
Παρακαλώ, προσέξτε.
Οι αριθμοί αυξάνονται και πάλι, η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να κάνουμε τα πάντα ... για να αποτρέψουμε ένα δεύτερο lockdown, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας και η οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Kurz.
Γνωρίζοντας, όπως είπε, ότι οι συνοριακοί έλεγχοι απαιτούν από τις υγειονομικές αρχές περισσότερους πόρους, ο ίδιος ζήτησε τη συνδρομή του Ομοσπονδιακού Στρατού, ώστε οι συνοριακοί έλεγχοι να μπορούν να διεξαχθούν πλήρως, ανέφερε ο καγκελάριος
Η ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Κροατία, προβλέπει ότι οι επαναπατριζόμενοι πρέπει να παρουσιάσουν ένα έγκυρο τεστ (που έχει διενεργηθεί τις τελευταίες 72 ώρες) ή πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι μέχρι να υπάρξει ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Για εκείνους τους ταξιδιώτες που έχουν εισέλθει από την Κροατία ήδη, μεταξύ 7 Αυγούστου και τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, 17 Αυγούστου, χωρίς τις νέες αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν τεστ Covid μέσω του τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης κορωνοϊού 1450 - ακόμη και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης