Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί και διαφωνίες κορυφής στον Καναδά για τις δαπάνες πανδημίας

Ενδοκυβερνητικοί τριγμοί και διαφωνίες κορυφής στον Καναδά για τις δαπάνες πανδημίας
Σοβαρές διαφωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών 
Η διαμάχη μεταξύ του Καναδά πρωθυπουργού Justin Trudeau και του υπουργού Οικονομικών του σχετικά με τις δαπάνες για τον κορωνοϊού εντείνεται και τροφοδοτείται επίσης από τις διαφωνίες σχετικά με το εύρος και την κλίμακα των προτεινόμενων πράσινων πρωτοβουλιών, ανέφεραν τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.
O Trudeau  και ο υπουργός Οικονομικών Bill Morneau πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα (17/8) σε μια προσπάθεια να διευθετήσουν τις διαφορές τους, δήλωσε μια τέταρτη πηγή στο Reuters.
Ο Morneau και οι υποστηρικτές του προέβαλαν αντιρρήσεις εναντίον άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με το ύψος της χρηματοδότησης συμπεριλαμβανομένου του βαθμού στον οποίο η ανάκαμψη θα μπορούσε να βοηθηθεί επενδύοντας σε περιβαλλοντικά έργα.
Ο Trudeau πιστεύει ότι ο προϋπολογισμός του 2021 θα πρέπει να έχει ένα φιλόδοξο περιβαλλοντικό στοιχείο για να ξεκινήσει τον απογαλακτισμό της οικονομίας που εξαρτάται από το πετρέλαιο και πρόσφατα προσέλαβε τον πρώην κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας Mark Carney ως ανεπίσημο σύμβουλό του.
Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, που συγκρούστηκαν για τα ποσά που ξοδεύει η Οτάβα για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, οδήγησε σε εικασίες για το μέλλον του υπουργού Οικονομικών.
Ο 57χρονος Morneau βρίσκεται στην κυβέρνηση από τότε που οι Φιλελεύθεροι ανέλαβαν την εξουσία στα τέλη του 2015.
Ο εκπρόσωπος του Trudeau σχολίασε στο Reuters, πως ο υπουργός Οικονομικών απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού αλλά διάχυτη είναι η ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης για τα διογκούμενα ελλείμματα. 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης