Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Κλιμακώνεται η πολιτική αναταρραχή - Αβέβαιη η στήριξη Putin προς Lukashenko

Λευκορωσία: Κλιμακώνεται η πολιτική αναταρραχή - Αβέβαιη η στήριξη Putin προς Lukashenko
Ο Lukashenko ζήτησε στρατιωτική στήριξη από τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές κάτι που το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει
Εντείνεται ανησυχητικά η πίεση προς τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko μετά τις επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις εναντίον της επανεκλογής του την περασμένη εβδομάδα, την οποία θεωρούν αποτέλεσμα νοθείας.
Ο Lukashenko, που έχει βασίσει την 26χρονη παραμονή του στην εξουσία με τη στήριξη της Μόσχας, βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρές και ενίοτε βίαιες διαδηλώσεις γεγονός που τον οδήγησε να ζητήσει για μια ακόμη φορά τη βοήθεια του ρώσου προέδρου Putin.
Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για έλλειψη διαφάνειας στις εκλογές που του έδωσαν ποσοστό 80%!
Ο 65 χρονος Λευκορώσος πρόεδρος εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένος σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας ότι ξένες δυνάμεις προσπαθούν να τον εκτοπίσουν από την εξουσία γεγονός που τον ανάγκασε, όπως είπε, να ζητήσει στρατιωτική υποστήριξη από τη Ρωσία κάτι που το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει.
Η Ρωσία, που τα τελευταία χρόνια διατηρεί μια ταραχώδη σχέση με τον Lukashenko παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη χώρα καθώς από τη Λευκορωσία περνούν Ρωσικοί αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου που εφοδιάζουν τη Δύση.
Από την πλευρά της η ΕΕ προσανατολίζεται στο να επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά του Μινσκ εξαιτίας των βίαιων αστυνομικών μέτρων κατά των διαδηλωτών από τα οποία δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης