Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Φουντώνει το κίνημα διαμαρτυρίας με χιλιάδες διαδηλωτές – Βοήθεια από τον Putin αναμένει ο Lukashenko

Λευκορωσία: Φουντώνει το κίνημα διαμαρτυρίας με χιλιάδες διαδηλωτές – Βοήθεια από τον Putin αναμένει ο Lukashenko
Νέες κινητοποιήσεις κατά της επανεκλογής του προέδρου της Λευκορωσίας, Lukashenko
Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στη Λευκορωσία μπροστά από την έδρα της κρατικής τηλεόρασης, στην πρωτεύουσα Μινσκ, για να απαιτήσουν την «αλήθεια» και να διαδηλώσουν εναντίον της επανεκλογής του προέδρου Alexander Lukashenko.
«Τίμιες εκλογές! Ελευθερία!», φώναζαν όλοι μαζί οι διαδηλωτές, κρατώντας κόκκινες και λευκές σημαίες, τα χρώματα της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, όπως μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το στέλεχος της αντιπολίτευσης Maria Kolesnikova, σύμμαχος της αντιπάλου του προέδρου Lukashenko, Sviatlana Tsikhanouskaya, έδωσε επίσης το «παρών» στην κινητοποίηση, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας.
«Δεν είναι δύσκολο να πει κανείς την αλήθεια. Όσοι εργάζεστε στην τηλεόραση: πείτε την αλήθεια!», είπε η Kolesnikova.
Εργαζόμενοι του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Ένας ηχολήπτης, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως 500 δημοσιογράφοι ΜΜΕ της Λευκορωσίας υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν να δοθούν εξηγήσεις τίμια σχετικά με την κατάσταση στη χώρα.
Άλλοι συγκέντρωσαν υπογραφές για την κήρυξη απεργίας από την προσεχή Δευτέρα.

Ο  Lukashenko λέει ότι ο Vladimir Putin του υποσχέθηκε βοήθεια εφόσον χρειαστεί

Από την πλευρά του, ο Lukashenko είπε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας του υποσχέθηκε να βοηθήσει στο να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Λευκορωσίας εφόσον χρειαστεί, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.
Επιπλέον, σύμφωνα με τηλεγραφήματα του Belta, ο Lukashenko  είπε πως οι εργαζόμενοι στα κρατικά εργοστάσια της Λευκορωσίας θα πρέπει να απολύονται εφόσον συμμετάσχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης