Αυστρία: Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, λόγω κορωνοϊού ζητά ο καγκελάριος Kurz

Αυστρία: Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα, λόγω κορωνοϊού ζητά ο καγκελάριος Kurz
Ο ίδιος θεωρεί επίσης σκόπιμο τα τεστ για κορωνοϊό στους επαναπατριζόμενους να διενεργούνται απευθείας στα σύνορα
Αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα για τους επαναπατριζόμενους, ζητά ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Oesterreich, τονίζοντας χαρακτηριστικά «εδώ πρέπει να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος και είναι επειγόντως απαραίτητο οι υγειονομικές αρχές να διασφαλίσουν ότι υπάρχει περισσότερος έλεγχος από ό,τι στο παρελθόν».
Ο ίδιος θεωρεί επίσης σκόπιμο τα τεστ για κορωνοϊό στους επαναπατριζόμενους να διενεργούνται απευθείας στα σύνορα, ενώ ταυτόχρονα επικρίνει τις υγειονομικές αρχές, αναφέροντας ότι πρέπει να βελτιώσουν το έργο τους.
Τονίζει δε, πως αυτό ισχύει τόσο για την διενέργεια των τεστ, καθώς μεσολαβεί ακόμη πολύς χρόνος μέχρις ότου οι ενδιαφερόμενοι λάβουν τα αποτελέσματα, όσο και για τα μέτρα της καραντίνας τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται πιο γρήγορα.
Όπως και στον υπουργό Υγείας  Rudolph Ansober, ανησυχίες προκαλεί και στον καγκελάριο το γεγονός της τρέχουσας αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.
«Είχε προβλεφθεί ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων θα αυξανόταν ως αποτέλεσμα των ταξιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών.
Αλλά ναι, ανησυχώ: Τα τρέχοντα στοιχεία είναι ανησυχητικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος στη συνέντευξή του.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS